Prima paginăSocialEducatie

Generalul Viorel Stan declară război proiectelor „pe hârtie”

Dimensiune text

Una dintre priorităţile inspectorului general Viorel Stan în 2014 o reprezintă lupta împotriva proiectelor întocmite doar de ochii inspecţiilor şcolare.

Măsuri care să ajungă de pe hârtiile din dosare la realitatea din clasă şi cât mai multe proiecte pornite din Neamţ care să beneficieze de oportunităţile de finanţare oferite de Uniunea Europeană reprezintă priorităţile inspectorului şcolar general Viorel Stan pentru 2014. „Îmi doresc foarte mult ca toţi managerii de şcoli din judeţ să înţeleagă, în acest an, necesitatea aplicării corecte, continue şi consecvente a tuturor măsurilor care alcătuiesc managementul şcolar. Cu alte cuvinte, toate acele planuri şi proiecte manageriale pe care le alcătuiesc colegii directori din judeţ să nu fie doar planuri întrocmite pe hârtie pentru a fi prezentate cu ocazia inspecţiilor şcolare, ci să fie puse în practică, să fie resimţite prin efecte de fiecare coleg de la catedră şi de fiecare elev din clasă”, a precizat inspectorul general Viorel Stan. De asemenea, acesta doreşte ca evaluările de la sfârşitul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, care vor fi aplicate în premieră în acest an, să fie tratate cu atenţia şi seriozitatea pe care o merită. „Toate aceste evenimente, ca şi simulările pentru examenul de bacalaureat – care, în acest an, coboară la clasa a XI-a – au un puternic impact social”, afirmă Viorel Stan.

În ceea ce priveşte proiectele ce vor fi dezvoltate începând din acest an, inspectorul general speră ca judeţul Neamţ să rămână în frunte la acest capitol. „Anul 2014 este un an important, în care se vor deschide noi linii de finanţare din partea Uniunii Europene. Ne gândim deja la o reorganizare a corpului de inspectori astfel încât să putem acoperi o arie cât mai largă a domeniilor pe care vor fi lansate proiecte şi cât mai mulţi dintre colegii noştri să poată beneficia de oportunităţile oferite”, a precizat inspectorul general Viorel Stan.COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • Suntem țara cu cei mai mulți „generali”…în sport,în muzică populară,avem și femei-Gral, care nu luptă în Afganistan, toți au salarii sau pensii grase…
  Titlul e greșit…nu mai vrem Grali și în învățământ(e ispector gral, cu totul altceva…)

 • mami 7 ani

  Nu este prioritara gasirea vinovatilor?Este prioritara gasirea unor materiale de constructie adevarate,caramizi sau chirpici.Scoala cea veche este sigur facut din chirpici si s-a ajuns tot la ea.La ce a mai ramas din scoala noua ,e clar ca afost facuta di materiale inflamabile,gen polistiren.Acesta arde foarte repede,iar eu aprindeam focul cu lemne folosind resturi de polistiren,asa cum era atunci,iar acum s-a mai schimbat.Va adunati toti „greii”judetului ca sa mai construiti tot ceva de mantuiala ,dar cu bani multi!Cred ca mai bine se pricepe vreun taran din Icusesti la materiale!Dovada e vechea scoal!

 • vladimir 7 ani

  Si China facea declaratii impotriva SUA pe vremea cand avioanele americane violau spatiul aerian al Chinei. Se ajunsese la peste 8-900 de avertismente serioase. Si ce s-a intamplat? Nimic! Asa si cu declaratiile lui Stan.

 • matilda 7 ani

  Doreste multe domnul Stan , dar corectitudine nu doreste oare? de ce ?
  E mai usor sa faci lucruri urate decat frumoase – dar dupa cum se spune ce semeni tot aceea culegi – un vechi proverb………….