Generalul Stan merge la Congresul Educației

Dimensiune text

inspector general Viorel Stan 1206Inspectorul școlar general Viorel Stan (foto) va participa la Congresul Educației, care va avea loc pe 14 și 15 iunie, la Palatul Național al Copiilor din București.

 

 

Evenimentul își propune să devină o platformă de dezbatere pentru oamenii școlii și pentru aceia preocupați de bunul mers al educației. Congresul Educației dorește să creeze o agora a sistemului de învățământ, în cadrul căreia să fie expusă și discutată o agendă publică a tuturor palierelor educaționale. Printre cei care vor lua cuvântul la acest eveniment se numără ministrul Educației, Remus Pricopie, Liviu Maior, fost ministru al învățământului între 1992 și 1996, președintele Academiei Române, Ionel Haiduc, Ecaterina Andronescu, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Senatului României, alături de numeroase personalități din învățământul preuniversitar și universitar, care vin cu exemple de bune practici și analize ale principalelor aspecte din învățământul românesc. Printre temele care vor fi discutate cu acest prilej, atât pe secțiuni, cât și în plen, se numără curriculul pentru clasa pregătitoare, educația non formală, evaluarea în educație- de la evaluările internaționale, la evaluarea de la sfârșitul clasei pregătitoare, bacalaureat, de la analiza rezultatelor obținute în sesiunile anterioare de examen la perspectivele bacalaureatului transdisciplinar sau fondurile structurale dedicate educației și formării profesionale.

[sam id=”3″ codes=”true”]


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • D-na Cosete, nu ne mai innebuniti cu termeni de specialitate. Noi, care este oameni simpli, nu am cumparat actualizarile de la DEX, asa ca sincer nu stim ce e curriculul. E o creanga de copac? E un posterior de domnita obrazic? Mai citeam deunazi, de traumatisme cranio-cerebrale acute inchise disimulate si de fractura piramida nazala cu evisceratie…… Nu era mai simplu de zis ca victima (bataii/accindentului/cazaturii) s-a ales cu capul spart si nasul rupt si ju(mu)lit? Hai sa nu ambizajam neologismele pe care masele populare, care muncesc si nu stiu carte multa ca dumneavoastra boierii scriitori, nu le pricep. Capisci? Prego….

  • Da, poate ca era mai indicat termenul programa in locul celui de curriculum.Nu vreau s-o fac pe desteptul , dar articularea substantivului cu pricina nu este curriculul , ci CURRICULUMUL .