Prima paginăActualitateRoman

Garajele mai au „viaţă” până în 2020

Dimensiune text

Un teren din cartierul Favorit va fi concesionat pentru a permite construirea unui garaj. Acesta va fi desfiinţat în 2020, atunci când expiră concesiunea şi pentru alte construcţii similare.

Consilierii locali au votat şi pro şi contra construirii de noi garaje în municipiul Roman, în cadrul şedinţei de Consiliu Local care s-a desfăşurat joi. Pe ordinea de zi a şedinţei au fost nouă proiecte de hotărâre, din care două se refereau la construirea unor garaje în zone diferite ale oraşului. În primul caz, consilierii ar fi trebuit să decidă aprobarea sau nu a unei documentaţii de urbanism care se referă la construirea a patru garaje pe terenul din strada Aviatorilor, adiacent blocului 29, garaje ce se vor construi după concesionarea prin licitaţie publică a terenului. Planul urbanistic de detaliu aferent lucrării a fost deja întocmit, iar motivaţia principală este aceea că în zonă mai multe autoturisme ale locatarilor au fost vandalizate. Preşedintele Comisiei pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, viceprimarul Lucian Micu, a sugerat aleşilor locali să amâne proiectul pentru o dată ulterioară, astfel încât membrii Comisiei de Urbanism să se deplaseze la faţa locului înainte de a lua o hotărâre.

La un alt proiect de hotărâre, consilierii locali au aprobat concesionarea, prin licitaţie publică, a unei suprafeţe de teren de 18 metri pătraţi pe strada Panaite Donici. Concesiunea va fi valabilă doar cinci ani, deoarece toate celelalte garaje din zonă au termen-limită de funcţionare anul 2020. De altfel, votul în Consiliul Local a fost dat după ce arhitectul-şef al Primăriei Roman a explicat situaţia.

Desfiinţarea gerajelor din oraş a fost gândită, în urmă cu mai mult timp, ca o soluţie estetică apreciată pozitiv atât de autorităţi, cât şi de romaşcani. Mai multe astfel de construcţii au fost dărâmate chiar de locutorii ce s-au folosit ani de zile de garaje, după o dispoziţie a Primăriei Roman.COMENTARII

WORDPRESS: 0