Gala Premiilor AJTR, ediția a 25-a, are loc la Roman

Gala Premiilor AJTR, ediția a 25-a, are loc la Roman

Dimensiune text

 

 

Timp de trei zile, Romanul va fi gazda mai multor manifestări organizate de Asociaţia jurnaliştilor şi scriitorilor de turism din România (AJTR) organizează la Roman. Astfel, în perioada 9 – 11 mai, se va desfășura evenimentul „Turismul, de la relaxare, act cultural şi social la profit economic”, care va include şi ediţia a 25-a a Galei Premiilor AJTR.

„Judeţul Neamţ deţine un patrimoniu cultural şi turistic remarcabil, cu numeroase atracţii naturale sau plămădite de inteligenţa şi mâna omului. Dacă zona de vest a ținutului, unde se află şi regiunea muntoasă, este intens frecventată, partea de est, care deţine edificii istorice şi poveşti frumoase, de la Roman la Tîrgu Neamţ, trebuie mai bine valorificată. În context, subliniem că deținătorul celui mai exact nume al identității noastre naționale, Romanul dispune de o impresionantă zestre materială și spirituală ce merită cu prisosință să fie pusă în valoare prin intermediul uneia dintre cele mai dinamice industrii din zilele noastre: turismul. Istorie veche și rodnică, în derularea căreia regăsim personaje ilustre ale neamului românesc, de la Alexandru cel Bun și Ștefan cel Mare la Petru Rareș și atâția alți urmași glorioși, de la cărturari, scriitori și muzicieni – Miron Costin, Melchisedec Ștefănescu, Mihail Sadoveanu ori Sergiu Celibidache – la datini și obiceiuri de o deosebită valoare și vigoare -, alte și alte elemente specifice acestui meleag conferă Romanului vocația și garanția unei veritabile izbânzi în industria ospitalității”, se menţionează într-un comunicat de presă remis redacției Ziarului de Roman.

Joi, 9 mai, de la ora 16.00, în sala de festivități a Primăriei municipiului Roman va avea loc simpozionul „Cultură, credință, ospeție – sinergii turistice profitabile”, care ilustrează personalitatea culturală şi turistică a judeţului Neamţ, a municipiului Roman şi a împrejurimilor, în cadrul căruia vor fi susţinute comunicări ale unor participanţi (ziarişti, cercetători, cadre didactice universitare) din Bucureşti, Iaşi şi Roman. Ulterior, va avea loc proiecţia unor filme documentare despre obiective turistice şi culturale din judeţ şi din oraş, realizate de membri ai AJTR. Vineri, 10 mai, de la ora 17.00, va avea loc  Gala de Premiere AJTR 2019, eveniment în cadrul căruia staff-ul AJTR va premia emisiuni de radio, televiziune şi reportaje de presă scrisă iniţiative turistice, locaţii model pentru popasul călătorilor pentru activitatea din anul 2018.

Sâmbătă, invitații vor face și o vizită de documentare pe traseul Hanul Ancuţei – Războieni –  Tîrgu Neamţ.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0