[VIDEO] Gala Excelenței Romașcane 2019 – Vadim Toader, desemnat Tânărul anului

[VIDEO] Gala Excelenței Romașcane 2019 – Vadim Toader, desemnat Tânărul anului

Dimensiune text

 

 

Cu prilejul Zilelor Municipiului Roman, în cadrul Galei Excelenței Romașcane desfășurate luni, 20 mai, Vadim Toader a fost desemnat tânărul anului 2019. Aflat în Anglia, Vadim a avut o intervenție prin internet în cadrul Galei, iar premiul a fost înmânat părinților acestuia.

Vadim Toader, absolvent al Colegiului National Roman-Voda, este un romascan care a terminat printre primii una dintre cele mai prestigioase universitati ale lume – Universitates Oxford. El este cel care a inventat un algoritm bazat pe inteligenta artificiala ce ar putea schimba piata imobiliara din Marea Britanie. Guvernul de la Londra a ales compania Proportunity, pe care Vadim a fondat-o impreuna cu un alt roman – Stefan Boroncea, sa reprezinte Regatul Unit la cea mai mare conferinta pentru start-up-uri din lume. Recent au intrat in atentia guvernului britanic, care i-a trimis sa le reprezinte tara la targurile de inovatie din Statele Unite.

Londra este una dintre cele mai efervescente piete imobiliare din lume. Miliardari rusi, seici arabi si lorzi britanici se dueleaza zilnic, in zeci de milioane de lire, pentru fiecare metru patrat de pamant. In aceast domeniu nebun si imprevizbil un roman a inceput sa revolutioneze piata imobiliara.

La universitate a invatat cum sa faca prezentari si cum sa vorbeasca in public despre proiectele sale. In aceeasi perioada a convins mai multe companii sa-i finanteze o excursie pe varful muntelui Kilimanjaro. Acum convinge banci si fonduri de pensii sa-i dea bani pentru propria afacere. Anul trecut, firma si-a extins domeniul de activitate si s-a transformat in banca.

Acum Proportunity are 12 angajati de toate varstele si natiile. Shri si-a dat doctoratul la Cambridge, unde a si descoperit doua noi planete. A renuntat la o slujba foarte bine platita ca sa li se alature. Tommy are un doctorat la Oxford unde cerceta noi metode de depistarea cancerului cu ajutorul inteligentei artificiale.

„Eu îs fiu de ingineri şi îmi place să creez o soluţie la o problemă care mă frustrează şi să las soluţia aia. Să ştiu că am lăsat ceva în urmă şi lumea e un pic mai bună”.

In urma cu o luna, Forbes a organizat primul summit din România și din regiune 30 Under 30, proiect în care, annual, meritele tinerilor sub 30 de ani, cu performanțe deosebite, sunt recunoscute. Ediția românească Forbes 30 sub 30 este un proiect care radiografiază mediul de business al tinerilor lideri sau antreprenori, aducându-i în prim-plan pe cei care au reușit să rupă clișee, să facă o diferență pozitivă în societate. Sunt inovatorii din industriile care revoluționează lumea. Vadim Toader a fost unul dintre cei 30 de speaker ai ediției, la sectiunea From Innovation to Impact. Vadim Toader – un tanar romascan de care suntem tare mandri!

 

Intervenția lui Vadim Toader poate fi urmărită după minutul 37.00:

 

Video: MV Production și Primăria Municipiului Roman

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0