Prima paginăSport

[VIDEO] Gala Excelenței Romașcane 2019 – premiu de excelență pentru Vulpițele Galbene

[VIDEO] Gala Excelenței Romașcane 2019 – premiu de excelență pentru Vulpițele Galbene

Dimensiune text

 

 

Cu prilejul Zilelor Municipiului Roman, în cadrul Galei Excelenței Romașcane desfășurate luni, 20 mai, una dintre distincțiile de excelență a fost acordată echipei de fotbal feminin ACS Vulpițele Galbene.

Asociația Club Sportiv Vulpițele Galbene Roman

În toamna anului 2013, prof. Adelin Ștefan Tălmăcel încearca constituirea unei echipe de fotbal feminin la Colegiul Tehnic Miron Costin, pentru competițiile școlare (Olimpiada Națională a Sportului Școlar, Cupa Coca-Cola).

În anul 2014 apar primele rezultate notabile cu aceasta echipa, care la acea vreme se numea Asociatia Sportiva Miron Costin (Locul 1 la faza zonala a Cupei Coca-Cola). Tot in anul 2014 se fac primii pasi spre competitiile de fotbal feminin organizate de FRF. Asadar, echipa Asociatia Sportiva Miron Costin participa la primul turneu organizat pentru junioare, la Odorheiul Secuiesc.

In sezonul 2015-2016 echipa participa,in competitia Liga Nationala de junioare.

Odata cu abordarea competitiilor organizate de FRF trebuiesc indeplinite si unele cerinte ale acestui forum. Principala conditie era ca in competitiile orgnizate de FRF sa fie primite doar Cluburile sportive si nu Asociatiile sportive. Sub presiunea acestei reguli, prof. Adelin Ștefan Tălmăcel ia initiativa infiintarii, pe cont propriu, a unui Club sportiv ce va purta denumirea de Asociația Club Sportiv Vulpițele Galbene Roman. Acest nou club va prelua jucatoarele Asociatiei Sportive Miron Costin si va incheia parteneriate de colaborare cu Colegiul Tehnic Miron Costin, care si astazi rămâne principalul partener al echipei, majoritatea jucatoarelor sunt sau au fost eleve ale acestui Colegiu.

Astfel, in august 2016 Asociatia Club Sportiv Vulpițele Galbene Roman se afiliază la FRF si se inscrie pentru sezonul 2016-2017 in Liga a III-a – fotbal feminin, iar cu Echipa de junioare participa la Campionatul National de junioare, unde obtine calificare la turneul final (in primele 12 echipe din tara). La finalul Sezonului, senioarele ocupa locul 4 din cele 8 echipe ale grupei din Liga a III-a.

In sezonul 2017-2018 participa in Liga a III-a si obtine locul 1 si promovare in Liga a II-a, cu maxinum de puncte (42). La junioare, în Campionatul National de Junioare obtine din nou calificare la turneul final. In sezonul 2018-2019 Asociatia Club Sportiv Vulpițele Galbene Roman va participa in Liga a II-a, iar cu junioarele in Campionatul National de Junioare.

Staff-ul clubului este alcatuit doar din persoane voluntare :
– antrenor echipa: prof. Adelin Ștefan Tălmăcel;
– antrenor junioare U15: prof. Ioan Diaconu;
– antrenor junioare U10: prof. Vlăduț Tomescu;
– antrenor Portari: prof. Felix Ghiuzan;
– medic: Maria Genoveva Tălmăcel;
– psiholog Elena Chelmuș;
– Kinetoterapeut: Felix Neculăeș.

Cea mai mare performanta a clubului: In sezonul 2017-2018 a promovat, in Liga 2, cu maximum de puncte (14 victorii, 0 rezultate de egalitate, 0 infrangeri)

 

 

Intervenția antrenorului Adelin Tălmăcel în cadrul Galei poate fi urmărită după minutul 1:34:10:

 

Video: MV Production și Primăria Municipiului Roman

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0