Prima paginăSocial

Fundaţia „Leonardo Murialdo” pregăteşte noi programe pentru romaşcani

Dimensiune text

Copiii, tinerii şi adulţii pot găsi programe potrivite pentru fiecare la Centrul „Te ascult”, din cadrul Fundaţiei „Leonardo Murialdo” – Filiala Roman.

Numărul celor care au participat la cea de-a doua ediţie a şcolii de vară destinată copiilor din Roman, organizată de Centrul „Te ascult”, din cadrul Fundaţiei „Leonardo Murialdo”, a fost aproape dublu faţă de anul trecut. „Anul trecut, au participat aproximativ 36 de copii şi preadolescenti. Anul acesta, în perioada 1 iulie -10 septembrie, când s-a desfăşurat programul Școala de Vară, au participat 64 de copii. Scopul pentru care se desfăşoară acest program de educaţie alternativă în fiecare an este acela de a dezvolta creativitatea, inteligenţa emoţională şi stima de sine a copiilor”, a declarat Ana-Maria Ciobanu, coordonatoarea Centrului „Te ascult” din cadrul Fundaţiei „Leonardo Murialdo” din Roman.

În continuare, Centrul „Te ascult”, susţinut de Asociaţia Psihologilor de Familie din România, dezvoltă, de la 1 octombrie, o serie de programe educative, workshop-uri destinate adulţilor şi părinţilor, care îi vor ajuta pe aceştia să cunoască în profunzime propria identitate, le vor stimula motivaţia, vor reuşi pe parcurs să-şi identifice nevoile individuale în contextul stabilirii scopului personal, vor învăţa despre self management şi vor avea acces la terapie de cuplu şi familie.

De asemenea, Centrul „Te Ascult” pune bazele Clubului Metatron, un club conceput pentru copii, grupaţi pe categorii de vârstă, în cadrul căruia se vor organiza ateliere de comunicare, se va face terapie prin artă, teatru şi Tai Chi, toate acestea în scopul dezvoltării creativităţii, inteligenţei emoţionale şi stimei de sine.

În perioada 17-19 octombrie, va avea loc un stagiu Tai Chi şi Qi Gong, cu Ionuţ Iordache, fondator al Clubului Sportiv WuDao din Bucureşti. „Tai Chi este o artă marţială internă, o meditaţie în mişcare care accentueaza folosirea energiei interne în mişcările exterioare, în timp ce Qi Gong pune accent pe procesele interioare (meditaţie, vizualizare mentală, respirație), drept pentru care se cunosc beneficii asupra subiecţilor diagnosticati cu ADHD şi ADD”, a spus Ana-Maria Ciobanu.

Cei care doresc să se înscrie la activităţile centrului pot suna la numerele de telefon 0760.608.586 sau 0743.648.890.

COMENTARII

WORDPRESS: 0