Prima paginăReligie

Fundația „Anton Durcovici” din Roman a sărbătorit un an de existență

Fundația „Anton Durcovici” din Roman a sărbătorit un an de existență

Dimensiune text

 

 

Duminică, 9 decembrie, Fundația „Anton Durcovici” din Roman a marcat împlinirea unui an de la deschiderea oficială. Evenimentul a debutat la ora 11.00, în Biserica „Sfânta Tereza” din Roman, acolo unde în 2017 Fundația a primit binecuvântarea PS Petru Gherghel, episcop de Iași, și fost prezentată pentru prima dată publicului larg.

Evenimentul a fost compus din trei momente distincte, membrii fondatori gândindu-se în primul rând la mulțumirea care trebuie să-I fie adusă lui Dumnezeu pentru toate realizările, urmând apoi un raport de activitate și prezentarea filmului „Fericitul Anton Durcovici – De la leagăn până la mormânt”. Astfel, sfânta Liturghie solemnă a fost prezidată de preotul Pavel Chelaru, parohul Bisercii „Sf. Tereza”, raportul de activitate, cu cele mai importante realizări din cele 12 luni, a fost susținut de Dragoș Toma, directorul Fundației, iar prezentarea filmului documentar a fost făcută chiar de către realizatorul acestuia, dr. Dănuț Doboș. Așa cum era de așteptat, de la momentul festiv nu au lipsit primii beneficiarii direcți ai fundației: preșcolarii Grădiniței cu program prelungit „Anton Durcovici”.

„Un rezumat al rezultatelor din primul an de existență arată astfel: în primele zece luni s-au finalizat lucrările de reconstrucție și renovare la o clădire ce însumează 500 de metri pătrați – suprafață utilă și s-au făcut dotările necesare pentru deschiderea grădiniței, au fost organizate șase activități cultural-religioase, au fost semnate șapte contracte de parteneriat, au fost obținute două proiecte cu finanțare și au fost găzduite trei evenimente ale altor instituții partenere. În acest moment, Fundația are un efectiv de șase angajați, compus din director, educatoare, asistent medical și îngrijitoare”, a afirmat Dragoș Toma, directorul Fundației „Anton Durcovici” din Roman.

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0