Frizerii sancționate pentru că nu oferă garanție

Dimensiune text

În perioada 15 – 19 decembrie 2014, lucrătorii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Neamţ au verificat respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la prestatorii de servicii de estetică şi igienă personală.

16 operatori economici cu puncte de lucru în oraşele din judeţ au făcut obiectul controlului, iar abateri de la prevederile legale au fost identificate la toţi. În urma controlului s-a constatat că 11 operatori economici nu informau consumatorii asupra timpilor maximali de execuţie a operaţiunilor specifice, a garanţiei oferite sau a riscurilor previzibile. De asemenea, la unele saloane era folosită vopsea pentru gene sau sprâncene produsă în Austria, având traducerea incompletă a informaţiilor privind modul de utilizare. În alte trei situatii se utiliza, în cadrul procedurilor, vopsea de păr care avea menţionată pe ambalaj doar data producerii, fără informaţii privind data de minimă durabilitate.

„Pentru neregulile descoperite s-au aplicat patru amenzi contravenţionale, în valoare de 9.000 lei, şi 14 avertismente. De asemenea, comisarii au oprit temporar de la utilizare 22 de recipiente cu produse cosmetice, în valoare de 866 de lei”, a declarat Natalia Hruşcă, comisar şef adjunct al CJPC Neamţ.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • mama omida 5 ani

    da controlorii lu peste unde se tundeau ,frizau pana acum ? s’au au fost pusi sa plateasca si s’au suparat