Freza județeană se ține cu 1.000 de lei la trei ore

Dimensiune text

Consiliul Județean (CJ) Neamț a întreprins acțiuni pentru deszăpezirea ultimelor sate afectate de căderile de zăpadă de săptămîna trecută.

 

 

Cu cîteva zile în urmă, autoritățile județene au trimis utilaje, la solicitarea administrațiilor locale, pentru degajarea zăpezii din satele Bahna (comuna Bahna), Chicerea (comuna Stănița), Poienari (comuna Poienari), tronsonul de drum Icușești – Bătrînești (comuna Icușești), din zona Romanului, precum și la Drăgănești, dar și în cîteva localități din zona Bicazului. Intervenția îi va arde la buzunare pe edilii comunelor care nu s-au gospodărit din timp pentru anotimpul rece. „Pentru 3-4 ore de lucru cu freza, autoritățile locale vor trebui să plătească 1.000 de lei„, a precizat Claudiu Maftei, director al SC Drupo SA Neamț.

Edilul comunei Bozieni, Doinel Grumezescu, care a solicitat și el un utilaj pentru deszăpezirea ultimului sat din comună și din județ – Băneasa -, izolat din cauza zăpezilor la mai bine de o săptămînă de la încetarea ninsorii, consideră că ajutorul Consiliului Județean nu este altceva decît serviciu contra serviciu. „Am cheltuit 1.250 de litri de motorină pentru deszăpezirea din acest an. Cele două utilaje din dotare – un tractor și un buldoescavator – s-au dovedit ineficiente, cel puțin pe traseul care face legătura cu drumul județean DJ 207 spre Valea Ursului, unde zăpada este de doi metri. În urma solicitărilor făcute, ni s-a trimis o freză, ca o compensație pentru că am lucrat pe drumurile județene care se află în proprietatea lor„, a spus Doinel Grumezescu, primarul comunei Bozieni.COMENTARII

WORDPRESS: 0