Frații Alberto și Mădălin din Moreni, pe mâna medicilor din București

Băieții au fost consultați de medicii de la Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu” din București. Sprijinul a fost acordat de Fundația Creștină ”Gigi Becali”.

 

Frații Alberto Amar și Mădălin din satul Moreni, comuna Văleni, au fost consultați de medicii de la Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu” din București. Copiii se află la București, împreună cu bunica lor, grație sprijinului acordat de Fundația Creștină ”Gigi Becali”.

Medicul oftalmolog de la Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu” din București i-a consultat pe amândoi copiii. În cazul lui Mădălin (7 ani), băiatul cu probleme grave de vedere, operat la câteva luni după naștere, situația este complicată. Băiatul vede cu un ochi, dar decizia unei intervenții chirurgicale va fi luată numai de un chirurg oftalmolog.

Amar (8 ani), băiatul cu piciorul amputat, are și el probleme de vedere, dar acestea vor fi corectate, spun medicii, cu ochelari. Pentru Amar, drumul spre școală va fi mai ușor, însă proteza, oricât de performantă ar fi, va trebui schimbată.

Reprezentanții administrației publice locale de la Văleni au luat legătura cu bunica copiilor. ”Am discutat cu bunica băieților și mi-a spus că sunt cazați la un hotel. A fost bucuroasă de atenția pe care medicii au acordat-o copiilor și mi-a spus că fără ajutorul binefăcătorilor nu ar fi putut ajunge niciodată la București pentru o consultație de specialitate pentru copii”, a declarat Dan Relu Grigore, viceprimarul comunei Văleni.

Deși inițial reprezentanții Fundației Creștine ”Gigi Becali” au căzut de acord în privința locuinței pe care intenționează să o cumpere pentru familia Grosu, aceștia au cerut autorităților locale să caute o altă casă, mai bună, pe care fundația să o doteze cu mobilier și aparatură electro-casnică.

Ceilalți membri ai familiei, rămași acasă, continuă să primească ajutoare de la românii cu suflet. ”Prin mandat poștal am primit o sumă totală de 1.952 de lei. Tot pe adresa primăriei s-a primit un colet cu alimente și îmbrăcăminte pentru familia Grosu. Din suma încasată după meciul de fotbal susținut de echipa noastră de fotbal la Gherăești le-am cumpărat o căruță de lemne pentru iarnă”, a spus viceprimarul comunei Văleni.


COMENTARII

WORDPRESS: 0