Prima paginăReligie

Fratele Teofil Petrişor, ales ministru provincial al Provinciei Franciscane „Sfântul Iosif”

Dimensiune text

Joi, 18 februarie, fraţii Provinciei „Sfântul Iosif” din România, ce aparţine Ordinului Fraţilor Minori Conventuali, au ales, în cadrul Capitolului Provincial, care se desfăşoară la Roman în aceste zile, pe fratele Teofil Petrişor ca ministru provincial pentru o perioadă de patru ani.

Fratele Teofil Petrişor, originar din Nisiporeşti, s-a născut în ziua de 4 decembrie 1977. Conform www.ofmconv.ro, după absolvirea, în anul 1996, a Seminarului Liceal Franciscan din Roman, fratele Teofil Petrişor intră în noviciatul de la Luizi-Călugăra, unde va profesa voturile simple la 7 septembrie 1997.

„După noviciat îşi va continua studiile la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, unde obţine licenţa în teologie pastorală în anul 2001. La 1 septembrie 2002 profesează voturile solemne, iar la 4 octombrie 2002 este hirotonit diacon. Un an mai târziu, la 28 iunie 2003, este hirotonit preot, prin impunerea mâinilor PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi. Între 2003-2004 activează ca vicar la Colleferro, în Provincia Romană (Italia), iar apoi, între 2004-2005, se transferă la Colegiul Internaţional «Seraphicum», urmând studii post-universitare la Institutul de Spiritualitate «Teresianum» (Roma), unde obţine diploma de master în teologie spirituală. În 2005 se întoarce la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, unde îndeplineşte slujirea de asistent universitar şi cea de director spiritual la Liceul Teologic Franciscan din Roman. Între 2008-2012 este ales definitor provincial, iar din 2012 până în 2014 este numit rector formator la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman. Din 2014 se întoarce la Colegiul Internaţional «Seraphicum», pentru o specializare în domeniul formării la Universitatea Pontificală «Antonianum» (Roma), Îl felicităm pe fratele Teofil pentru slujirea de Ministru provincial şi îl rugăm pe Domnul să îi lumineze calea în anii ce vor urma”, a precizat fratele Adrian Măgdici, responsabil mass-media pe durata capitolului provincial.

Fratele Teofil Petrişor îi urmează fratelui Emilian Cătălin, care la Capitolul Provincial Ordinar din 2008 a fost ales ministru provincial, iar în cadrul Capitolul Provincial Ordinar din 2012 a fost reales în aceeaşi slujire, pentru alţi patru ani.

COMENTARII

WORDPRESS: 0