Frank Mueller, vicepreşedintele TRW, în vizită la Roman

Acesta estimează că fabrica va angaja 500-600 de persoane până la sfârşitul anului 2014 şi încă 1.000 de persoane până în 2017. Până în luna aprilie, cele mai multe linii de lucru ale fabricii vor fi instalate.

Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman, a avut vineri, 25 ianuarie, la Roman, o întâlnire cu Frank Mueller, vicepreşedinte al Global Occupant Safety Systems şi manager general al TRW. În urma discuţiei a fost făcut anunţul oficial al deschiderii de către TRW a unei fabrici de confecţionare a airbagurilor în Roman. Fabrica va asigura coaserea airbagurilor pentru mai multe fabrici TRW, de confecţionare a echipamentelor de siguranţă a pasagerilor, pregătindu-le pentru modul de asamblare.

Frank Mueller

Frank Mueller

Frank Mueller a afirmat că TRW deschide această nouă fabrică în România pentru a răspunde volumului mărit de cereri de coasere a pernelor airbag pentru următorii cinci ani. Până în 2018, se estimează că va fi necesară coaserea a 12 milioane de airbaguri. Noua fabrică vine în sprijinul fabricilor de profil din restul Europei. „Se dispune deja de o forţă de muncă excelentă în România şi credem că oraşul Roman este o locaţie optimă în ceea ce priveşte abilităţile şi infrastructura. Se estimează ca fabrica să angajeze 500-600 de persoane până la sfârşitul anului 2014 şi încă 1.000 de persoane până în 2017”, a precizat reprezentantul TRW.

„Domnul Frank Mueller a fost primit şi de mine, aici în Primărie, a fost mulţumit de ceea ce a găsit şi sperăm ca va fi prezent din nou în luna aprilie, atunci când majoritatea liniilor de lucru vor fi instalate şi se va lucra efectiv pe ele şi când, probabil, se va face şi inaugurarea din punct de vedere oficial al fabricii”, a declarat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul oraşului.

TRW a început operaţiunile în România în 2004, cu îmbrăcarea volanelor în piele, la Timişoara, iar apoi şi-a extins activitatea în alte patru locaţii, însumând, în total, aproximativ 3.500 de angajaţi. Compania americană TRW Automotive este liderul mondial în furnizarea echipamentelor de securitate pentru automobile-airbaguri. Compania are peste 60.000 de angajați în întreaga lume, având 185 de reprezentanțe, în 26 de țări.


COMENTARII

WORDPRESS: 16
 • Crearea de noi locuri de munca, e binevenita!

 • QXyz 6 ani

  Si cu ce salarii angajează? 600 de lei net??

 • iul 6 ani

  Da ce 600 nu sunt buni??decit sa stai acasa:)))

 • ionutz 6 ani

  doar supercalificatii vor primi 600 de lei,doar suntem din lumea a treia.

 • haidibre 6 ani

  De fapt este o croitorie.
  Mai avem : Caremil, Odlo, si multe alte ateliere de cusut.
  Acestea asigura doar supravietuirea, nu un minim nivel de trai.
  Nu asta e calea pretini.
  Si vizavi de aceste locuri de munca, am putea afla care sunt datele economice reale din spatele investitiei? Ce facilitati a oferit Romanul, ce scutiri?

  • User 6 ani

   Si ce voiai stimabile sa se deschida in Roman, centru NASA, pentru destepti ca tine? Sunteti asa consternati ca sunteti subevaluati. E plin Romanul de genii, oameni cu facultate grea si dornici de munca, dar nu vine nimeni sa va exploateze la maxim. Preferati sa mulgeti un ajutor de somaj mai degraba, sau sa cereti ajutor de la primarie.
   Puneti mana de munciti si bucurati-va ca nu v-ati nascut in China, sa munciti pt 1 dolar pe zi.
   Cine ne-a scos pe noi din comunism, o mare greseala a facut.

   • mosmartin 6 ani

    Ai dreptate! Asa ai ajuns tu sa comentez pe net!

    • User 6 ani

     TU-mi dai dreptate pentru ca n-ai inteles nimic din ce am scris. Bravo!

   • flo 6 ani

    User dute tu si munceste pe 600 de lei si sa ne spui cum te-ai descurcat dupa o luna de zile

    • User 6 ani

     Vorbesti ca sa te afli in treaba. Salariul minim pe economie e 850 de lei.

     • aaa 6 ani

      user brutul e 850….

     • flo 6 ani

      Si oare cu cat ramai dupa ce iti scade toate darile catre stat?Cat timp la TRW angajeaza Maeldo si Gi group si iti fac contract pe o luna,doua ,trei nu vad nimic serios acolo.

   • QXyz 6 ani

    . din cauza unor oameni ca tine, Romania, merge cum merge. pentru ca accepta sa munceasca pe branci pentru un salar mizer, deoarece companiile prefera oamenii care prost platiti care muncesc ca niste slugi (ca tine). In plus, ai fost tu de ai muncit in China si esti sigur 100% ca se plateste cu un dolar la zi?

   • haidibre 6 ani

    Vad ca nu sunteti in stare sa folositi caragialismele adecvat.
    Stimabile ar insemna distins, de respectat insa tonul pe care va adresati ma face sa cred ca va lipseste bunul simt de adresare.
    De ce se inflameaza toata lumea cand cineva isi da cu parerea pe internet?
    Eu imi dau cu parerea in articol , dati si voi cu parerea in articol, nu faceti o balacareala la adresa celorlalti.
    Ce va determina sa imi atacati opinia? Am oferit date? Am mintit?
    Suntem consternati? La plural? Fac parte dintr-o gramada? Ati etichetat ca sunt subevaluat?
    Cum va permiteti? Ajutor de la Primarie? Se dau? Somaj? Asta inseamna ca cineva a muncit si a platit contributie la somaj ca sa poata primi plati in cazul pierderii unui loc de munca(nu al demisiei, ca nu se acorda)? Si se acorda de drept, nu se mulge stimabile zootehnist.
    Eu pun mana sa muncesc, dar prefer sa pun capul sa muncesc si nu sunt bucuros ca nu m-am nascut in alta tara, insa sunt dezamagit de clasa politica, de asa-zisii investitori care de mana cu „autoritatile” ne fac la toti un bine sa exploateze oamenii, resursele tarii, banii contribuabililor asa cum poftesc.

 • mandea 6 ani

  haideti sa fim seriosi ,nici un investitor nu vine sa investeasca pana nu are garantia unui profit considerabil,toti cei care vin la noi si aici nu ma refer numai la noi romascani,ci la toti cei care vin in Romania ,stiu ca la noi mana de lucru este foarte ieftina si profita de acest lucru ,nicidecum din alte motive ,vezi tu Doamne li s-a facut investitorilor straini mila de noi romanii

 • arunadindane 6 ani

  Nu inteleg de ce se cere interviu in limba engleza cand pe acolo se perinda personal polonez care nu stie o boaba engleza.Oricum cu fast se va deschide cu fast isi vor lua talpasita si o vor intinde in Bulgaria sau alta tara se cauta forta de munca ieftina ,sa mai reamintesc fabrica de telefoane mobile de la Jucu?