Franciscanii, implicaţi în activităţi ecologice

Franciscanii, implicaţi în activităţi ecologice

Dimensiune text

 

Studenţii Institutului Teologic Franciscan din Roman au participat, în această perioadă, la activităţi de curăţenie în Parcul Municipal din Roman şi pe strada Ştefan cel Mare, cu ocazia „Săptămânii franciscane”.

Prima zi a Săptămânii franciscane, care se desfăşoară în perioada 27 septembrie – 4 octombrie, a fost dedicată reculegerii şi interiorizării vocaţiei personale, cât şi a carismei franciscane. Au urmat două zile de capitul formativ, iar o altă zi din Săptămâna franciscană a fost dedicată ecologiei. „Responsabilul Comisiei provinciale pentru dreptate, pace şi ocrotirea mediului, pr. Lucian Mihai Bobârnac, însoţit de pr. Gheorghiţă Farcaş, împreună cu echipa formativă, au celebrat o sfântă Liturghie în care omilia a fost dedicată importanţei ecologiei. Întreaga comunitate formativă, cu sprijinul Fundaţiei umanitare «Pacea» şi în colaborare cu Primăria Municipiului Roman, a participat cu entuziasm la activitatea de curăţenie în parc şi pe strada Ştefan cel Mare, în dorinţa de a avea grijă de «casa comună», practicând milostivirea şi cu creaţia, dând o mângâiere acestei planete. Ca fii ai sfântului Francisc, am simţit cu mai multă intensitatea chemarea să fim mesageri ai frumosului. Obiectivul acestei iniţiative a fost şi acela de sensibiliza fraţii şi de ce nu, cetăţenii, asupra responsabilităţii de a ocroti mediul înconjurător. Natura este ca «o carte splendidă în care Dumnezeu ne vorbeşte şi unde fiecare creatură are o valoare»”, a precizat fr. Mihai Percă.

O altă zi din această săptămână a fost dedicată de franciscani activităţilor sociale, beneficiară fiind o familie nevoiaşă din Roman. „Săptămâna franciscană va culmina zilele acestea cu celebrarea trecerii sfântului Francisc în casa Tatălui, cunoscută în tradiţia franciscană ca Transitus Sancti Francisci, şi cu solemnitatea sfântului Francisc, hramul conventului nostru din Roman. În cadrul Liturghiei solemne marţi, 4 octombrie, la ora 10.30, vor fi sfinţiţi diaconi cinci fraţi studenţi prin impunerea mâinilor şi rugăciunea de consacrare a Excelenţei Sale, mons. Miguel Maury Buendía, Nunţiu Apostolic în România. De asemenea, această celebrare va marca şi deschiderea anului academic şi formativ 2016-2017”, a mai precizat fr. Mihai Percă.

 

saptamana-franciscana-3

saptamana-franciscana-1

saptamana-franciscana-2

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0