[FOTO] Salariații Spitalului fac grevă

[FOTO] Salariații Spitalului fac grevă

La Primăria Roman și CJ Neamț nu se face grevă
Medicii din Roman nu vor să facă grevă
Un nou protest spontan la Agenția pentru Protecția Mediului Neamț

 

De la ora 10.00 în dimineața zilei de luni, 31 octombrie, în curtea Spitalului Municipal de Urgență Roman, în fața Centrului de Primiri Urgențe, mai mulți salariați au ieșit să protesteze față de inechitățile din reglementările în vigoare privind drepturile salariale. Asistenți, infirmieri și personalul din birourile administrative – în jur de 30 de oameni – își strigă nemulțumirile.

Protestul de la Spitalul Roman se desfășoară până la ora 12.00. Încă de la poarta de intrare în curtea unității, pacienții au fost avertizați asupra grevei și a faptului că salariații își cer doar drepturile și eliminarea dezechilibrelor apărute în rândul angajaților din sistemul medical.

„Salariații spitalului nostru sunt solidari cu toți colegii din țară. Suntem nemulțumiți de legea salarizării, mai ales de OUG 20 și 43 din 2016. Suntem apolitici. Nu este o manifestare în forță și acțiunea nu este îndreptată împotriva conducerii Spitalului. Am ieșit pentru inechitățile create de OUG 20, care a vrut să corecteze Legea salarizării 284/2010, dar care a creat inechități și conflicte între colegii cu funcții de conducere și ceilalți. A fost omis personalul TESA și cel administrativ și închipuiți-vă ce s-ar întâmpla dacă nu ar lucra birourile într-o zi. Dacă nu ar exista pază, secretariat, biroul juridic, contabilitatea, resursele umane… Dorim ca liderii noștri să fie chemați la negocieri și ascultați pentru următoarele revendicări: extinderea contractului colectiv la nivel sectorului sănătate, corectarea discriminării salariale produse de OUG 20 și 43, includerea tuturor categoriilor de personal – TESA, administrativ, asistență socială și creșe -, calcularea sporurilor și altor drepturi la nivelul salariului din 2016, și nu 2009, cum este în prezent, și promovarea unei legi a salarizării pentru sectorul sanitar pornind de la principiile Legii 284. Mulțumesc sindicatelor Solidaritatea – care este alături de noi, și Sinmed – care, prin lideri, au arătat că revendicările noastre sunt juste. Am primit câteva semnale că liderii noștri vor fi chemați la negocieri în aceste zile. Asigurăm toate urgențele medico-chirurgicale. Am considerat că cele două ore de protest sunt suficiente pentru a ne arăta nemulțumirile și ne cerem scuze pacienților care ne-au ales pe noi, iar din respect pentru ei – vom fi la locurile de muncă”, a declarat Dana Iftode, președinte al Sindicatului Sanitas din cadrul Spitalului Roman.

Cu motto-uri ca „Fii dârz când știi că ai dreptate!” sau afișe pe care este notată principala revendicare: „Vrem salarii corespunzătoare”, protestatarii speră să convingă factorii de decizie asupra importanței eliminării discrepanțelor dintre drepturile salariale ale tuturor lucrătorilor din sistemul sanitar.

Peste 82.000 de cadre medicale au intrat luni dimineață în grevă generală în spitalele din întreaga țară, după cum a declarat, luni, Marius Sepi, prim-vicepreședintele Sanitas.

greva-1

greva-2

greva-3

greva-5

greva-6

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Au,domnule Barsan,ce privire ucigatoare aveti,exact ca in celebra melodie ,,Ma ucide,ea,, !

  • error: Content is protected !!