[FOTO] S-a deschis sezonul estival în ștrand

[FOTO] S-a deschis sezonul estival în ștrand

Dimensiune text

 

 

Vineri, 25 mai, s-a deschis oficial sezonul estival în ștrandul din Complexul Sportiv și de Agrement „Moldova” din Roman. La deschiderea oficială a ștrandului au fost prezenți primarul Lucian Micu, viceprimarul Roxana Iorga, consilieri locali, dar și deputatul Laurențiu Dan Leoreanu. Tot cu această ocazie, au fost premiați câștigătorii concursului „Ziua Familiei, la Roman” organizat de Primăria Roman pe facebook.

În acest sezon, în afară de lucrările curente de reparație și întreținere, materialul umbrelelor din ștrand a fost înlocuit, cu unul de culoare albastră, după ce cele folosite anterior, de culoare roșu-grena, s-au deteriorat. Romașcanii urmează a avea la dispoziție, în sezonul de vârf, 1.000 de șezlonguri și 500 de umbrele. De asemenea, pentru acest an, bazinul mare va fi împărțit în trei culoare, cu zone distincte pentru agrement și înot.

„Inaugurăm oficial sezonul 2018 la ștrandul din Complexul Sportiv și de Agrement «Moldova». Ca elemente de noutate, pe lângă reparațiile curente pe care le-am făcut, am înlocuit materialul la cele 450 de umbrele pe care le avem în dotare. Cheltuiala nu a presupus decât acest material, iar cu personalul propriu am făcut montajul. Celelalte deja și-au îndeplinit scopul, erau deja deteriorate și am preferat să le înlocuim. De asemenea, am comandat încă 200 de șezlonguri pentru această perioadă și 50 de umbrele, urmând ca, în luna iulie, atunci când ne apropiem de sezonul de vârf, să mai comandăm încă 200 de șezlonguri, astfel încât să refacem un stoc de 1.000 de șezlonguri. E bineștiut că, din cauza soarelui, dar și a utilizării frecvente,  o parte din șezlonguri mai cedează, însă noi dorim să avem mereu cel puțin 1.000 de șezlonguri și umbrelele aferente disponibile pentru romașcani. Ca element de noutate, vom avea trei culoare despărțitoare pentru bazinul mare, astfel încât să putem oferi și celor care doresc să înoate un spațiu dedicat lor, urmând ca cei care sunt în apă doar pentru agrement să aibă și ei, de asemenea, un spațiu dedicat”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Deputatul Laurențiu Dan Leoreanu a afirmat că apreciază modul în care este păstrat și întreținut acest important obiectiv al orașului.

Protecție împotriva curentului și boxe pentru muzică, la foișoare

Primarul Lucian Micu a prezentat și două elemente de noutate pentru zona de foișoare din Complexul Sportiv și de Agrement „Moldova”. Unul se referă la faptul că s-a identificat o soluție împotriva curentului care există în zona de foișoare, aflată în apropiere de râul Moldova. Printr-o plasă fină, a fost creată o zonă de protecție împotriva curentului și, până săptămâna viitoare, aceasta va fi montată la toate foișoarele.

„De asemenea, suntem în procedură de achiziție a unui sistem audio pentru fiecare foișor în parte, care va avea o boxă de exterior cu sistem de protecție împotriva distrugerii, și vom difuza aceeași muzică la toate foișoarele, la același nivel sonor, astfel încât să nu mai avem probleme de comportament din punct de vedere al volumului de muzică sau al calității muzicii care va fi difuzată”, a mai afirmat primarul Lucian Micu.

Tarifele din ștrand

Ștrandul funcționează în fiecare an până la finele lunii septembrie, funcție și de vreme. De luni până joi, accesul la cele trei bazine se face între orele 09.00 și 21.00, iar de vineri și până duminică – între orele 09.00 și 23.00.

În acest an, de luni până joi inclusiv, taxa de intrare în ştrand, care include accesul la șezlong și umbrelă, precum și la vestiare, este de 12 lei pentru adulți și de 6 lei pentru copii și pensionari. De vineri și până duminică, tariful este de 20 de lei pentru adulți și de 10 lei pentru copii și pensionari. Copiii sub 3 ani și persoanele cu handicap beneficiază de intrare liberă. Pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 3 ani – 14 ani însoțitorii acestora trebuie să facă dovada vârstei (certificat de naştere). Copiii în vârstă de până la 3 ani inclusiv şi persoanele cu handicap au intrarea liberă cu condiția ca însoțitorii acestora să facă dovada vârstei sau a încadrării în grad de handicap, după caz, iar accesul este permis o singură dată.

Pentru accesul în zona de picnic din Complexul Sportiv și de Agrement „Moldova”, accesul la foişoarele cu 6-8 locuri este de 20 lei pentru patru ore, iar la foișoarele cu 12-14 locuri – de 32 lei pentru 4 ore. După expirarea celor 4 ore, în cazul în care utilizatorii doresc prelungirea duratei, plata se va face cu ora, la tariful de 5 lei/oră (la foişoarele cu 6-8 locuri) şi 8 lei/oră (la foişoarele cu 12-14 locuri). Foișoarele din Ștrand sunt prevăzute cu grătare, apă și pubele pentru deșeuri. Pentru cei care sunt interesați să facă o rezervare, telefoanele pentru închirierea foișoarelor sunt 0233.278.333 sau 0786.450.754.

Al patrulea sezon în ștrand

Deschiderea Complexului Sportiv şi de Agrement „Moldova” s-a făcut pe 20 iunie 2015, lucrările fiind începute în 2014. În afară de ștrand, complexul mai include zona cu foișoare pentru grătar și picnic (racordate la reţeaua de apă şi canalizare) cu o fântână arteziană, zona de fitness în aer liber, locurile de joacă, promenada, o pistă role şi skateboard, o pistă pentru biciclişti, un amfiteatru în aer liber, spaţii de parcare şi grupuri sanitare. În ștrand au fost construite staţia de tratare a apei, clădirea de acces – care este dotată cu echipamente de climatizare, ventilaţie, vestiare, duşuri şi toalete, dulapuri pentru efecte personale, cabine de schimb, supraveghere video şi sistem de acces cu cartele magnetice, precum și o zonă cu terasă de alimentație publică la etaj – și trei bazine: unul pentru copii, unul pentru începători şi un bazin de dimensiuni olimpice.

Bazinul pentru copii are o suprafaţă de 625 de metri pătraţi, o adâncime variabilă plecând de la zero până la 0,60 metri. Bazinul pentru începători are 600 de metri pătraţi şi o adâncime de 1,40 metri, iar bazinul olimpic are o suprafaţă de 2.260 de metru pătraţi şi o adâncime de la doi metri la 2,4 metri.

Anul trecut, zona de plajă a fost mărită cu 500 de metri pătrați și au fost montate şi două limitatoare de viteză pentru prevenirea accidentelor. Tot din 2017, alături de personalul propriu, în zona bazinelor din ștrand sunt prezenți și agenți de pază.

Activitatea din Complexul Sportiv și de Agrement „Moldova” în sezonul estival din 2017 a atras la bugetul administratorului complexului, CSM Roman, încasări de 688.345,75 lei. Numărul total al clienților a fost de 55.841 de persoane, cel mai mare număr de clienți pe zona de bazine fiind înregistrat pe 23 iulie, când în ștrand s-au aflat 2.316 cetățeni. Din închirierea foișoarelor pentru grătar s-au încasat 26.134 lei, însemnând un total de 1.220 de clienți.

În premieră, pe 10 august 2017, administrația locală a organizat în ștrand o petrecere tematică, la care au participat peste 2.000 de persoane, cu mai multe activități de divertisment pentru toate vârstele: picturi de corp, înfrumusețare – tunsori, coafuri, machiaj, sport – gimnastică în apă, fitness, Zumba, concursuri de volei și de înot -, fotografii pe hârtie specială, portrete, magie, baloane de săpun gigant, muzică antrenantă și, surpriza cea mai plăcută pentru cei mici – patru reprize de băi cu spumă.

 

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0