Prima paginăRoman

[FOTO] Parcul Municipal, oază de liniște pentru romașcani

Dimensiune text

Frumusețea parcului atrage vizitatori din diverse localități, care se pot plimba cu barca, se pot bucura de liniștea zonei lacului sau de frumusețea insulei „Planeta Verde”. Vata de zahăr, gogoșile și înghețata sînt preferatele romașcanilor cu suflet tînăr care vizitează Parcul Municipal.

 

 

Parcul Municipal – fosta pădure Teiuș, transformată în parc în anul 1864, ca urmare a unei decizii luate de administrația locală din acea vreme – a devenit, în ultimii ani, o adevărată atracție atît pentru romașcani, cît și pentru turiști din diverse localități. Nu doar cadrul natural al parcului, ci și posibilitățile actuale de agrement, sînt apreciate de vizitatori, indiferent de vîrsta acestora. Cele două insule din zona lacului de agrement din Parcul Municipal – „Insula Cascadei” și „Insula Brîncuși” – au vizitatori aproape la orice oră din zi, iar insula „Planeta Verde” oferă privitorilor un adevărat spectacol al naturii, grație speciilor variate de păsări și animale mici pe care le găzduiește.

Vata de zahăr, gogoșile și înghețata sînt preferate de romașcanii cu suflet tînăr care vizitează Parcul Municipal. Fie că fac o plimbare cu barca pe lacul de agrement, fie că se bucură de liniștea parcului, romașcanii și nu numai ei consideră fosta grădină de vară a orașului o oază de liniște.
Am remarcat acest parc în urmă cu un an, cînd mergeam spre Iași. Am decis să îl vizităm cît de curînd și, după ce am venit prima oară aici, toată familia noastră s-a îndrăgostit de acest loc. Este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase parcuri din Moldova și nu numai. Acum, vizităm acest parc cel puțin odată la două luni„, a spus Adriana Pește, din Iași.

„Schimbarea la față” a Parcului Municipal s-a făcut în etape. Numai modernizarea și refacerea zonei lacului a costat aproximativ 500.000 de lei, proiectul fiind realizat după un model preluat din orașul belgian Bruges.
Pe insula „Cascada” a fost amenajată o cascadă și un punct de observare de unde poate fi admirat întregul parc, iar insula „Planeta Verde” găzduiește un mini-ecosistem cu lebede, păuni, rațe și veverițe.

Un alt punct de atracție din Parcul Municipal este noul Muzeu de Științe ale Naturii, ce găzduiește expoziții deosebite. Muzeul a fost deschis în anul 2011, investițiile totale pentru construirea acestuia cifrîndu-se la aproximativ un milion de lei.

Cei care vor să observe în întreaga sa splendoare Parcul Municipal mai au la dispoziție doar aproximativ două săptămîni, zona lacului urmînd să fie închisă după ce vremea se va răci.COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • ionut 8 ani

  Este posibil sa nu mai fie permis accesul masinilor in parc? Initial intrau pana la parcarea din spatele restaurantului, acum s-au extins in toata partea stanga…

  • cineva 8 ani

   Vrei sa mearga cocalarii pe jos pana la toneta de inghetata? :)))

 • Adi 8 ani

  Ionut sunt acei stalpi care permit accesul pana intr-un anumit punct. Nu circula masinile prin tot parcul. Sau sa inteleg ca restul parcului nu e suficient pentru tine avand in vedere ca spatiul in care le este permis masinilor sa mearga nu e nici 1/10 din suprafata parcului.
  Pentru tine, o sa inchida si centrul in weekend sa ai loc sa mergi.