[FOTO] Arme de importanță istorică, recuperate de polițiști din Roman și Piatra Neamț

[FOTO] Arme de importanță istorică, recuperate de polițiști din Roman și Piatra Neamț

Prins fără permis de port- armă
Traficanții de arme și-au recunoscut faptele
CINCI ARME ŞI PESTE 80 DE CARTUŞE, CONFISCATE DE POLIŢIŞTI

 

Patrimoniul Complexului Muzeal Județean Neamț va fi întregit cu arme de importanță istorică, recuperate de polițiștii nemțeni. Prin activitățile specifice desfășurate de polițiști în decursul anilor 2010 – 2014, s-a reușit recuperarea a 14 arme vechi, în mare parte confiscate în urma perchizițiilor efectuate.

„Serviciul de Investigații Criminale Neamț, prin ofițerul specializat pe linia protejării patrimoniului cultural național, și Biroul de Investigații Criminale Roman au recuperat cinci arme cu o importanță istorică, în urma unor perchiziții desfășurate pe raza municipiului Roman și Piatra Neamț. O mare contribuție în găsirea și preluarea acestor obiecte de interes național au avut-o și colegii Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Neamț”, precizează un comunicat al Poliției Neamț.

Toate cele 14 arme confiscate de-a lungul timpului au fost supuse procedurii de valorificare de către Serviciul Logistic din cadrul IPJ Neamț, conform reglementărilor legale, fiind obținut avizul pozitiv al Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor pentru valorificarea lor muzeală. Astfel, în scurt timp, armele se vor regăsi expuse în cadrul Complexului Muzeal Neamț.

Printre armele găsite de polițiști se numără și două pistoale Beretta (cu marcaje românești), un pistol Steyr – an fabricație 1912, o armă militară ZB – model 1924 (marcată cu cifra regală) sau un revolver Lebel, care prezintă cifra regală pe mâner. Acestea sunt o serie de piese importante pentru istoria militară a României, din timpul celor două războaie mondiale. Totodată, alte exemplare sunt ilustrative pentru istoria militară a secolul XX, fie că este vorba despre arme de vânătoare sau militare.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!