[FOTO] Alimentarea cu energie electrică, afectată de condiţiile meteo

[FOTO] Alimentarea cu energie electrică, afectată de condiţiile meteo

Dimensiune text

 

Vântul puternic şi precipitaţiile căzute în ultimele 24 de ore au cauzat mai multe avarii în zona Moldovei, în special la liniile electrice aeriene. Au fost afectate în special elemente de izolaţie şi conductoare electrice, precum şi consolele de susţinere ale acestora. În judeţul Neamţ, sunt stâlpi de medie tensiune rupţi în zonele Potoci şi Vaduri, fiind întreruptă alimentarea cu energie la staţiile de pompare a apei din zonă.

„În ciuda condiţiilor neprielnice, echipele Delgaz Grid au intervenit încă din cursul nopţii de ieri, pentru identificarea şi remedierea avariilor apărute. Reţelele electrice aeriene de medie tensiune din mediul rural se află în general la mare distanţă de căile de acces, traversând zone în care deplasarea personalului şi echipamentelor se poate face fără mijloace auto, ceea ce măreşte durata de intervenţie faţă de condiţiile normale. Totodată, sunt necesare lucrări cu un volum mare de fasonare a copacilor înclinaţi de zăpadă pe conductoare sau în vecinătatea liniilor electrice aeriene. În pofida acestor condiţii dificile, intervenţiile vor continua până la remedierea tuturor avariilor şi reluarea alimentării cu energie. Având în vedere că evoluţia condiţiilor meteo nu este spre ameliorare, situaţia alimentării cu energie este dinamică”, informează un comunicat al Delgaz Grid – E.ON România.

Conform reprezentanților companiei, joi, la ora 11.30, erau nealimentate – total sau parţial – următoarele linii electrice şi posturi de transformare: în județul Neamţ – 11 linii de medie tensiune şi 430 de posturi de transformare; în județul Botoşani – o linie de medie tensiune şi 51 de posturi de transforme; în județul Bacău – șapte linii de medie tensiune şi 191 de posturi de transformare; în județul Iaşi – patru linii de medie tensiune şi 115 posturi de transformare; în județul Suceava – 13 linii de medie tensiune şi165 posturi de transformare; în județul Vaslui – 11 linii de medie tensiune şi 328 de posturi de transformare.

Conform ISU Neamț, joi dimineață, nu aveau curent electric 19 localități din județului Neamț, cu 33.252 de consumatori nealimentaţi: Zăneşti, Borleşti, Piatra Şoimului, Gîrcina, Negreşti, Alexandru cel Bun, Pîngăraţi, Vaduri, Agapia, Grumăzeşti, Petricani, Bălţăteşti, Ghindăoani, Vânători Neamţ, Pipirig, Rediu, Mărgineni, Grumăzeşti și Tazlău.

Foto: Delgaz Grid – E.ON România

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0