Fotbaliştii romaşcani vor juca la turneul final naţional

Dimensiune text

Echipa de fotbal a LPS Roman a câştigat grupa zonală a Olimpiadei Sportului Școlar şi va merge la Reşiţa pentru medalie. Evenimentul a coincis cu inaugurarea terenului de fotbal de la liceul romaşcan.

Echipa de fotbal a Liceului cu Program Sportiv Roman, formată din jucători care evoluează şi în campionatul naţional al juniorilor I şi care este pregătită de profesorul Gheorghe Dănilă, a câştigat turneul zonal al Olimpiadei Naţionale a Sportului Școlar, licee, desfăşurat pe teren propriu.

Sâmbătă, 22 martie, la LPS Roman s-a inaugurat moderna arenă de fotbal pe teren sintetic, amenajată pe fostul teren în aer liber pe care handbaliştii juniori ai Romanului reuşeau să facă performanţă şi când nu aveau sală. Directorul Petre Sandu este mândru de această realizare, pe care o vede ca pe un nou pas înainte către mişcare, sport şi performanţă. „Nu-mi place când văd elevi sedentari, cu picioarele în «X», care stau mai mult la calculator sau prin alte locuri decât la şcoală sau pe terenul de sport”, a afirmat acesta, constant.

Fotbaliştii juniori I de la LPS au răspuns provocării directorului prin jocuri de calitate şi prin calificare la turneul final naţional al Olimpiadei Școlare care va avea loc la Reşiţa, în 13-15 aprilie, acolo unde vor fi prezente cele mai bune opt echipe din ţară.

Echipa pregătită de Gheorghe Dănilă a câştigat toate cele trei meciuri, două în grupă, la scoruri rezonabile, respectiv unul în finală, detaşat. Rezultatele înregistrate de romaşcani au fost: LPS Roman – LPS Botoşani 2-0, au înscris Aeroaiei şi Rotaru; LPS Roman – LPS Vaslui 3-1, au marcat pentru echipa romaşcană Lucaci, de două ori, respectiv Agu (astfel, LPS Roman a încheiat grupa pe locul I şi s-a calificat în finala turneului zonal, cea în care s-a stabilit reprezentanta zonei Nord-Est a României la turneul final); LPS Roman – LPS Iaşi 6-2 (3-0), în finala turneului zonal – Romanul a punctat prin Agu, de două ori, Munteanu, de două ori, respectiv Lăpuşneanu şi Atodiresei.

În celelalte partide din turneul zonal desfăşurat pe noua arenă a LPS Roman s-au mai înregistrat rezultatele: LPS Iaşi – LPS Suceava 3-1, LPS Suceava – LPS Oneşti 2-3, LPS Botoşani – LPS Vaslui 3-5, LPS Oneşti – LPS Iaşi 2-5, LPS Botoşani – LPS Suceava 3-6 ; LPS Vaslui – LPS Oneşti 1-2 (în finala mică).

Învingătorii

Lotul LPS Roman: George Antofie, Georgian Agu, Răzvan Atodiresei, Emanuel Bogleş, Cătălin Aeroaiei, Adrian Rotaru, Alexandru Munteanu, Alexandru Lăpuşneanu, Marian Lucaci, Omar Awad, Denis Chelaru şi Relu Grigorie.

„LPS Iaşi are în componenţă şi jucători de la CSMS Iaşi, iar LPS Vaslui are şi de la Sporting. Va fi un turneu greu, dar mergem pe calificare. Avem şanse mari, bazate pe un lot valoros. În plus, pregătirea pe care am făcut-o ne dă dreptul să sperăm la calificarea în turneul final. S-a văzut şi în etapa judeţeană când am învins, cu 9-1, LPS Piatra Neamţ”, spunea Gheorghe Dănilă cu o zi înainte de faza zonală.

Vorbele n-au fost aruncate în vânt şi obiectivul propus a fost atins. „A fost un turneu zonal reuşit, cu meciuri aprige, la limita regulamentului. Fiecare dintre echipe a vrut să acceadă în faza următoare. Noi am jucat mai bine şi am şi obţinut rezultate favorabile. Am dominat echipa adversă în toate cele trei partide. Ne aşteaptă un turneu final cu echipe şi mai valoroase. Chiar şi aşa, ţinta noastră este ocuparea unui loc pe podium. În acest moment, nu sunt cel mai bucuros antrenor. Aeroaiei s-a accidentat în meciul cu Vasluiul şi n-a putut juca în finală, partidă în care s-a accidentat şi Rotaru. Aeroaiei are glezna umflată, Rotaru suferă din cauza loviturii la genunchi, tot umflat. Sper ca ei să se însănătoşească şi să fie apţi de joc până la turneul final de la Reşiţa”, a declarat Gheorghe Dănilă.

George Antofie a fost desemnat cel mai bun portar al turneului, iar George Agu a primit şi trofeul pentru cel mai tehnic jucător.COMENTARII

WORDPRESS: 0