Fotbaliștii de la LPS Roman s-au calificat la turneul final

Dimensiune text

Echipa de fotbal a LPS Roman (foto) a câștigat turneul zonal organizat în Roman și s-a calificat în faza finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Jucătorii pregătiți de Sorin Manea au obținut trei victorii din tot atâtea posibile, ultima cu 1-0, în finala zonală cu Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovul de Sus.

 

 

Echipa de fotbal a Liceului cu Program Sportiv Roman, pregătită de Sorin Manea, a triumfat la faza de zonă a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, licee, calificându-se la turneul final național și depășind, astfel, rezultatul de anul trecut, când s-a clasat pe locul al doilea în cadrul aceleiași etape a competiției menționate. Sorin Manea a ieșit în față la acest concurs cu un lot format din zece jucători: Petru Dornescu, George Antofi, Georgian Agu, Cristi Căpraru, Ștefan Rotariu, Andrei Butnaru, Cătălin Aeroaei, Andrei Axinte, Mădălin Damian, Alexandru Munteanu.

La întrecerile zonale, regiunea Moldova, organizate la Roman, în 30 și 31 martie, pe terenurile sintetice din bazele sportive Oz-er Golden și „Constantinescu Nehoi”, au participat alte cinci echipe, pe lângă cea a LPS Roman: Colegiul Teoretic „Gheorghe Asachi” Onești (Bacău), Liceul Teoretic „Ion Corivan” Huși (Vaslui) – grupa A, Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovul de Sus (Suceava), LPS Botoșani, LPS Iași – grupa B.

În pofida unei trageri la sorți nefavorabile, cu două meciuri unul după altul în prima zi a competiției, fotbaliștii romașcani s-au impus clar în meciurile din grupă.

În primul, disputat sâmbătă dimineață, LPS Roman a învins cu 5-2 (2-1) formația din Onești. Cei care au trimis mingea în poartă sunt Bortoș (autogol), Aeroaei și Căpraru, cel care a reușit o triplă. În jocul al doilea, câștigat cu 3-1 (3-1) de LPS Roman contra formației din Huși, scorul a fost deschis, imediat după fluierul de start, de Axinte. Puțin mai târziu, Damian a executat foarte bine o lovitură liberă și mingea a fost deviată în poartă de un jucător advers. Oaspeții au reușit să reducă din handicap, dar scorul la pauză, 3-1, a fost stabilit de Butnaru. Acesta avea să fie scorul și la final, întrucât în partea secundă, când s-a adunat și oboseala, romașcanii au jucat tactic, și-au mai creat ocazii, dar n-au mai înscris.

În cealaltă grupă, Vicovul de Sus a terminat la egalitate, 3-3, cu LPS Botoșani, s-a impus la loviturile de departajare, apoi a învins cu 4-0 pe LPS Iași, medaliata cu bronz de anul trecut.

Finala dintre LPS Roman și LT Vicovul de Sus a fost una aprig disputată. Unicul gol al partidei a fost înscris de Aeroaei, cu 7 minute înainte de final, după ce echipa romașcană și-a creat o sumedenie de ocazii de gol, spre deosebire de suceveni. Vicovul a jucat partea secundă a partidei în inferioritate numerică, în urma unui cartonaș roșu acordat pentru cumul de galbene.

Competiția a fost organizată de LPS Roman – director Petre Sandu -, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean și al Federației Române a Sportului Școlar. Din comitetul de organizare au făcut parte Ioan Popa, Sergiu Munteanu, Marcel Arcana, Constantin Dan Lupușoru, iar arbitrajul a fost asigurat de Marius Diaconu, Răzvan Sandu, Claudiu Arcana, Alexandru Căpitanu, Iosif Tiba, Cătălin Dumitriu, supervizați de Vlad Urzică, președintele Colegiul Județean de Arbitri.


COMENTARII

WORDPRESS: 0