Fotbaliştii așteaptă bani de la CJ

Dimensiune text

Președintele CJ monitorizează banii alocați cluburilor sportive. SCM Petrotub Roman nu mai primește, din decembrie, 20.000 de lei pe lună.

Sport Club Municipal (SCM) Petrotub Roman nu a mai primit bani de la Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ din luna decembrie 2013. Asociaţia sportivă resimte din plin lipsa celor 20.000 de lei pe care îi primea, lunar, de la CJ, pentru desfăşurarea activităţii. Iar continuarea asocierii este pusă sub semnul întrebării, mai ales că preşedintele CJ Neamţ, Culiţă Tărâţă, a spus că aceste asocieri sunt monitorizate de Consiliul Concurenţei. „Vom supune aprobării Consiliului Judeţean toate asocierile cu cluburile sportive. Din păcate, urmare a unor norme de la Uniunea Europeană, a venit o adresă de la Consiliul Concurenţei prin care ni se comunică faptul că este ilegală asocierea cu cluburile profesioniste de fotbal, fiindcă este considerat ajutor de stat”, a firmat Culiţă Tărâţă, preşedintele CJ Neamţ.

De cealaltă parte, reprezentanţii SCM Petrotub susţin că echipa de fotbal este parte a unei asociaţii non-profit şi că aceste prevederi nu îi influenţează. „Noi nu facem profit, nu funcţionăm după legea societăţilor comerciale şi suntem un club de fotbal de amatori. În ceea ce priveşte colaborarea pe care am avut-o până în luna decembrie 2013 cu Consiliul Judeţean, acordarea sumelor s-a făcut doar pentru anumite cheltuieli şi după ce cheltuielile au fost justificate. Monitorizarea din partea Consiliului Judeţean a fost foarte strictă. Sperăm să fim susţinuţi în continuare de Consiliul Judeţean”, a declarat Maricel Benchea, preşedintele SCM Petrotub Roman.COMENTARII

WORDPRESS: 0