Fostul vicepreședinte al CJ Neamț pledează nevinovat

Dimensiune text

Fostul vice al CJ și fost președinte al PP-DD, Mihai Fărcășanu (foto), se consideră nevinovat în dosarul de evaziune fiscală. Asociatul său și-a recunoscut fapta.

 

 

Dosarul în care Mihai Fărcășanu, fostul vicepreședintele al Consiliului Județean (CJ) Neamț și fost președinte al PP-DD Neamț, este judecat pentru evaziune fiscală a avut, miercuri, un nou termen la Tribunalul Neamț. Al doilea inculpat din acest dosar, Ilie Butuc, asociatul lui Fărcășanu, și-a recunoscut fapta, motiv pentru care judecătorii se vor pronunța pe data de 22 mai. În schimb, pentru Mihai Fărcășanu, procesul va continua, întrucât acesta se consideră nevinovat.

Mihai Fărcășanu este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, evaziune fiscală prin evidențierea în actele contabile sau alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale sau evidențierea altor operațiuni fictive și stabilirea cu rea credință a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor, având ca scop obținerea de rambursări de la bugetul consolidat al statului.

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț s-au autosesizat, în vara anului 2007, și au trecut la verificarea activităților financiare derulate de Mihai Fărcășanu, în calitatea sa de administrator al firmei CS Far Forest SRL Piatra Neamț. Firma a solicitat Administrației Fiscale Neamț să-i fie rambusat TVA-ul pentru perioada 2005-2007, cerere ce a fost admisă, dar, în luna martie a anului 2007, s-a formulat o nouă cerere de rambursare de TVA, motiv pentru care s-a dispus efectuarea unei verificări. În cadrul verificării s-au făcut controale încrucișate, la mai multe firme cu care Far Forest avea relații de afaceri.

[sam id=”3″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 0