Prima paginăSocial

Fostul șef de post din Săbăoani nu recunoaște implicarea în contrabanda cu țigări și alcool

Dimensiune text

Miercuri, la Tribunalul Neamț, procesul în care sînt judecați Marius Simion, Cecilia Antici, Viorica Stoica, Angela Burlacu și Gabriel Vernica s-a amînat din nou. Cei cinci sînt acuzați de contrabandă cu țigări și alcool, ultimul dintre învinuiți fiind polițist și fost șef de post în Săbăoani.

 

 

La termenul de miercuri, patru inculpați și-au recunosct vinovăția, aceștia urmînd a beneficia de o reducere a pedepsei cu o treime, după ce instanța se va pronunța.

Singurul care nu și-a recunoscut culpa a fost polițistul Vernica. Avocatul acestuia a solicitat o nouă amînare, pentru studierea documentelor din dosar și pregătirea apărării.

Totodată, s-a decis ca cele două societăți comerciale prin care își desfășurau activitatea învinuiții să fie părți responsabile civilmente. Următorul termen al procesului va fi pe data de 21 martie.

Pe data de 26 septembrie 2011, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au efectuat 11 percheziții în județele Neamț și Suceava, pentru a destructura un grup infracțional organizat, format din 11 persoane, specializat în comiterea de infracțiuni de evaziune fiscală.

Potrivit procurilor DIICOT, șeful grupării era un sucevean, iar Gabriel Vernica, polițist în cadrul Secției de Poliție nr. 3 Săbăoani, înlesnea comercializarea țigaretelor de contrabandă, prin exceptarea magazinului Ceciliei Antici de la controale periodice și prin faptul că o anunța pe aceasta despre eventualele acțiuni de control organizate de colegii din Poliție sau de alte instituții de control.
Atunci au fost depistate și ridicate 8.919 de pachete de țigări de proveniență străină, 680 de litri de alcool provenit din contrabandă, 22.700 de lei și 9.520 de euro, precum și un autoturism folosit în activitatea infracțională.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 103.202 lei, constînd în taxe datorate bugetului de stat.

COMENTARII

WORDPRESS: 0