Prima paginăNeamt

Fostul șef al Poliției Neamț vrea, din nou, roba de avocat

Dimensiune text

Fostul șef al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Neamț, celebrul Aurelian Vasea Șoric (foto), vrea cu orice preț să devină avocat. În perioada 8 – 19 octombrie sînt programate examenele pentru admiterea în Baroul Avocaților Iași, iar Aurelian Șoric s-a înscris și anul acesta. Anul trecut, el a picat examenul cu nota 4,34.

 

 

Fostul șef al IPJ Neamț nu va susține testul grilă, programat pe 8 octombrie, întrucît a lucrat în Poliție, dar va trebui să susțină probe scrise la Drep Penal, Drept Procesual Penal, Drept Civil, Drept Procesual Civil și Organizarea și exercitarea profesiei de avocat. Aurelian Șoric a participat și anul trecut la examenul de admitere, pe care l-a picat cu nota 4,34. Acum, la fiecare dintre probele scrise va trebui să obțină cel puțin nota 5, iar media generală pentru a accede în Barou este minim 7. Un alt avantaj al faptului că a lucrat în Poliție, în cazul în care va lua examenul, va fi acela că Aurelian Șoric va profesa ca avocat definitiv, și nu stagiar.

Fostul șef la IPJ Neamț, ajuns la conducerea instituției în anul 2006, a devenit celebru la sfîrșitul anului 2010, cînd interlopul Gheorghe Mararu a fost împușcat mortal, de către Cristian Chilat, într-o cafenea din Piatra Neamț. După comiterea crimei, Aurelian Șoric a luat apărarea interlopilor, ba chiar a și plîns în cadrul unei conferințe de presă. După scandalul provocat de uciderea cămătarului Gheorghe Mararu au urmat o serie de controale ale Copului de control al ministrului de Interne de la acea dată, Traian Igaș, prin care s-au constatat și alte neregului din activitatea lui Aurelian Șoric. El a fost destituit din Poliție la începutul anului 2011 și, cu toate că a contestat în instanță decizia, a pierdut procesul în acest an. Anul trecut, după ce a urmat cursuri de specialitate, a primit o diplomă de mediator, însă, la examenul de intrare în Barou, a picat cu nota 4,34. A contestat notele, iar media sa a ajuns la 6,55, însă nu a fost suficient pentru a obține dreptul de a profesa ca avocat.

COMENTARII

WORDPRESS: 0