Prima paginăActualitate

Fostul primar al comunei Horia, condamnat definitiv la închisoare

Fostul primar al comunei Horia, condamnat definitiv la închisoare

Dimensiune text

 

Vasile Baciu, fost primar al comunei Horia și acum consilier județean din partea PSD, a primit, de sărbători, o veste foarte proastă. El își va petrece cel puțin Crăciunul acesta la închisoare.

Joi, 19 decembrie, Curtea de Apel Bacău a respins apelul lui Vasile Baciu, fiind menţinută sentinţa Judecătoriei Roman de condamnare la 3 ani şi 10 luni de închisoare pentru conflict de interese. Decizia Curţii de Apel este definitivă .

Judecătoria Roman l-a condamnat pe Vasile Baciu, în aprilie 2019, la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru conflict de interese. Vasile Baciu era, în 2014, primar al comunei Horia, când a fost acuzat că a concesionat o pajişte de aproape 5,7 hectare fiului său. Din 2016, Vasile Baciu este consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Neamţ.

În cursul zilei de joi, 19 decembrie, prefectul județului Neamț, George Lazăr, a emis ordinul privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de ales local a consilierului județean. Astfel, locul în Consiliul Județean devine vacant. Vasile Baciu are dreptul să conteste acest ordin în contencios.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0