Prima paginăPolitica

Fostul consilier judeţean Cătălin Neculai este acuzat de incompatibilitate

Dimensiune text

ANI a constatat că fostul consilier a încheiat contracte pentru firma sa cu instituţii care aparţin de CJ Neamţ, în mandatul său de consilier judeţean.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) îl acuză pe fostul consilier judeţean Cătălin Neaculai că ar fi făcut afaceri prin firma sa cu instituţii ale Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, în perioada  mandatul său, deşi acest lucru este interzis. Potrivit ANI, ar fi vorba de trei contracte pe care firma la care este administrator le-ar fi încheiat cu Centrul de Educaţie Incluzivă Roman, instituţie ce aparţine de CJ Neamţ, în timp ce el era consilier judeţean. „Cătălin Neculai a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor, întrucât, în perioada exercitării mandatul de consilier judeţean în cadrul CJ Neamţ, societatea la care acesta deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator a încheiat trei contracte de servicii, în valoare totală de 84.000 lei, cu Centrul Școlar Pentru Educaţie Incluzivă Roman – instituţie aflată în subordinea CJ Neamţ şi finanţată din bugetul CJ Neamţ. Astfel, Cătălin Neculai nu a respectat dispoziţiile legii potrivit cărora consilierii judeţeni care au funcţia de administrator şi calitatea de asociat la societăţile comerciale cu capital privat nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile aflate în subordinea consiliului judeţean respectiv. Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului”, se arată într-un comunicat ANI.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

Contactat telefonic, fostul consilier judeţean Cătălin Neculai a declarat că nu are cunoştinţă de aceste acuzaţii, dar că se va documenta şi, în cazul în care va constata că sunt adevărate, va contesta în instanţă decizia ANI.

COMENTARII

WORDPRESS: 0