Forţe de ordine suplimentare în judeţ, în acest weekend

Forţe de ordine suplimentare în judeţ, în acest weekend

Țigări confiscate de polițiști
Iubire protejată, dar pe bani, între informatori și polițiști
[FOTO] Exerciții de imobilizare a infractorilor și de eliberare a ostaticilor, de Ziua Poliției

 

politistiÎn acest weekend, la nivelul judeţului Neamţ sunt organizate manifestări religioase şi cultural-artistice, ocazionate de zilele comunelor Borleşti, Piatra Șoimului, Podoleni, Costişa, Mărgineni, Bodeşti, Vânători Neamţ, Ruginoasa, Cordun, Tămăşeni, Oniceni şi Taşca. Pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte şi siguranţă de aceste evenimente, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ a dispus suplimentarea efectivelor de poliţie în aceste zone. Totodată a fost solicitat sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ, care va participa cu 35 de cadre, ce vor fi incluse în patrulele de siguranţă publică, alături de poliţişti. Cei peste 40 de poliţişti angrenaţi în aceste misiuni vor fi prezenţi, zilnic, în această perioadă, pe raza comunelor vizate, pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor. Alţi şase lucrători din cadrul Grupării Mobile Bacău s-au alăturat poliţiştilor IPJ Neamţ pentru a întări dispozitivele de ordine şi siguranţă publică.

Pentru soluţionarea sesizărilor cu privire la comiterea unor fapte antisociale, la nivelul celor şase secţii de poliţie rurală implicate sunt constituite echipe operative, pregătite să intervină cu promptitudine. Astfel, peste 80 de poliţişti şi jandarmi vor acţiona, pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat de siguranţă, în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale sau artistice.

„Pentru a petrece un weekend linişti, poliţiştii vă recomandă să adoptaţi un comportament preventiv, pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare. În zonele aglomerate din pieţe, bazare, gări, autogări, magazine, lăcaşuri de cult, manifestaţi atenţie sporită asupra banilor sau altor obiecte personale. Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei. Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului. În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră. Când vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi pe cât posibil locurile izolate sau neiluminate şi purtarea bijuteriilor la vedere. Dacă sunteţi victima unei infracţiuni sau aţi asistat la săvârşirea unei fapte antisociale, apelaţi cu încredere 112 – Apelul Unic de Urgenţă!”, precizează un comunicat al IPJ Neamţ.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!