Fonduri pentru publicarea cărții „Cultul Sfintei Parascheva”

Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului solicită Primăriei Roman  un ajutor de 10.000 de lei pentru tipărirea a 10.000 de exemplare.

Sectorul economic al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, cu binecuvântarea PS Ioachim Băcăuanul, a înaintat o cerere către Primăria Roman prin care solicită un sprijin financiar. Consilierii locali romaşcani sunt aşteptaţi să voteze vineri, 11 octombrie, un proiect de hotărâre prin care se acordă un sprijin financiar necesar pentru editarea şi tipărirea a 10.000 de exemplare din volumul „Cultul Sfintei Cuvioase Parascheva”, al cărui autor este PS Ioachim Băcăoanul. Această lucrare va fi lansată în cadrul manifestărilor prilejuite de simpozionul „Părintele Dumitru Stăniloae – Noul teolog al secolului XX”, ce va avea loc, în perioada 11-14 octombrie, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, dedicat manifestărilor cultural-religioase care au loc cu ocazia aniversării a 605 ani de atestare documentară. Această nouă scriere despre viaţa Sfintei Cuvioase Parascheva este adresată credincioşilor Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului şi reprezintă o sinteză a eforturilor unor eminenţi specialişti, slavişti şi elenişti, care au tradus scrierile de peste şase secole referitoare la viaţa Sfintei şi istoricul sfintelor ei moaşte. Întrucât Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului nu dispune de resursele necesare realizării acestui proiect, costul celor 10.000 de exemplare ridicându-se la suma de 99.953 de lei, se solicită Primăriei Roman un sprijin financiar în sumă de 10.000 de lei.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Silviu 6 ani

    Mai bine adresa cererea catre superfericitul si peste tot sfintitul Daniel sa ii dea si lui o mica parte din banii care se strang la Iasi in perioada asta.
    De ce sa platim noi pt prostiile pe care le debiteaza asta?
    Au obtinut (pe buna dreptate sau nu) tot ce au dorit: terenuri, case, paduri si acum vin sa ceara bani de la Primarie?