Fonduri europene subțiri pentru reabilitarea termică a blocurilor

Dimensiune text

Numai două blocuri din Roman au fost reabilitate cu fonduri europene. Locatarii din alte 52 de blocuri pot începe lucrări cu fonduri proprii.

Lista celor 52 de blocuri ce urmează a fi reabilitate termic cu sprijinul autorităţilor este blocată. După ce, la sfârşitul anului trecut, s-a finalizat reabilitarea termică doar pentru blocurile 25 şi 32 de pe bulevardul Roman Muşat, resursele financiare s-au terminat şi proiectul a fost pus în aşteptare.

În cadrul lucrărilor la cele două blocuri reabilitate termic prin acest program s-au efectuat izolaţii, s-au înlocuit tâmplăria şi terasele, subsolul nefăcând parte din proiect, deoarece, conform legii, dacă la parter există spaţii comerciale se consideră că parterul este încălzit şi izolat. „Au fost probleme numai în ceea ce priveşte faptul că cei mai mulţi dintre proprietarii din blocurile pentru care s-au acordat fonduri europene erau plecați. Spre exemplu, în blocul cu numărul 32, mai mult de 25 de apartamente erau goale. Până la urmă, totul a ieşit bine. Programul acum este stopat, dar sperăm ca situaţia economică să se îmbunătăţească şi să ne putem continua lucrările pe care ni le-am propus”, a declarat Ovidiu Bojescu, city-managerul municipiului Roman. Locuitorii din blocurile reabilitate cu ajutorul primăriei se declară mulţumiţi de rezultate. Ei au avut în această iarnă facturi de două ori mai mici la căldură, spre deosebire de iarna trecută.

Cei care doresc reabilitarea termică a blocurilor în care locuiesc trebuie să se pună de comun acord cu asociaţia de proprietari şi să demareze lucrările pe cont propriu, deoarece din partea primăriei nu se vor putea acorda subvenţii.


COMENTARII

WORDPRESS: 0