Prima paginăActualitateNeamt

Fonduri europene pentru formarea profesională a şomerilor

Dimensiune text

Agenţia Judeţeană a Forţei de Muncă (AJOFM Neamţ) a reuşit, prin proiecte finanţate din fonduri europene, să asigure formarea profesională a peste 1.000 de persoane. „Fondurile din bugetul Asigurărilor de Şomaj nu ne permiteau să facem cursuri cu mai mult de 600 de cursanţi. În aceste condiţii, am căutat ca alternativă de finanţare proiectele europene, care au oferit şi condiţii mai bune şi ne-au permis să creştem numărul de cursanţi. Persoanele care au făcut cursuri prin aceste proiecte au beneficiat şi de anumite subvenţii, de o masă oferită în sistem de catering şi, chiar, de vizite de studii”, a precizat Daniel Chirilă (foto), director executiv al AJOFM Neamţ.

AJOFM Neamţ a achiziţionat aparatură pentru spaţii de practică şi a înfiinţat un salon de înfrumuseţare. „Am identificat spaţii de practică şi formatori buni. La Roman, de exemplu, în clădirea Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, am dotat un mic laborator de coafură, frizerie şi manichiură – pedichiură şi au fost achiziţionate echipamente pentru cursul de pregătire în meseria de sudor. Toate dotările au fost făcute pentru ca persoanele ce urmează aceste cursuri să poată beneficia de practica adecvată”, a explicat directorul Daniel Chirilă.

În cadrul altor proiecte, instituţia a alocat şi fonduri pentru formarea profesională a unor persoane de etnie rromă şi pentru renovarea unor spaţii pentru cursuri, în localităţile Dragomireşti şi Pipirig.

COMENTARII

WORDPRESS: 0