Fonduri europene pe ultima sută de metri

Dimensiune text

Autorităţile judeţene vor să modernizeze un kilometru de drum judeţean cu bani europeni. Programul de acordare a fondurilor se încheie la sfârşitul acestui an.

Consiliul Judeţean Neamţ încearcă, pe ultima sută de metri, să prindă finanţare europeană pentru reabilitarea drumului DJ 155F, care face legătura între Izvorul Muntelui şi staţiunea Durău. De fapt, proiectul prevede doar reabilitarea a 1,104 kilometri de drum, pe tronsonul 11 km plus 451 m – 12 km plus 555 m şi terenul aferent, porţiune care este situată în intravilanul staţiunii Durău.

Prin documentaţia tehnico-economică, care este parte componentă a documentaţiei de eligibilitate, se propune reabilitarea drumului judeţean pe o distanţă de 1,104 km, realizarea de rigole betonate carosabile pe o lungime de 3.008 metri liniari, reabilitarea trotuarelor pietonale pe o suprafaţă de 8.952 metri pătraţi, podeţe casetate pe 27,20 de meri liniari, opt drumuri laterale, pe o lungime de 50 de metri liniari şi apărări de maluri pe o lungime de 149 de metri liniari.

Valoarea totală a proiectului este de 9.639.479,28 lei. Documentaţia se va depune la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est în vederea obţinerii finanţării din Programul Operaţional Regional – Axa  prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul de intervenţie 5.2 – „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice”. Dacă proiectul va fi aprobat, din suma totală, CJ Neamţ va contribui cu o finanţare proprie de aproximativ 2%.COMENTARII

WORDPRESS: 0