Prima paginăRural

Foc pus la moara primarului

Dimensiune text

Fostul primar al comunei Oniceni a fost victima unui incendiu provocat. În aceeași noapte a fost incendiată mașina unui sătean din Giurgeni, venit din străinătate în vacanță.

 

O moară din satul Pietrosu, comuna Oniceni, s-a făcut scrum în noaptea de luni spre marți. Focul a izbucnit în jurul orei 2.00, iar la fața locului s-au deplasat două echipaje de la Detașamentul de Pompieri Roman, cu o autospecială cu apă și spumă.
La fața locului, echipajul a găsit un incendiu generalizat la o moară, o bucătărie de vară și o magazie din chirpici. Suprafața afectată era de aproximativ 200 metri pătrați. Cauza probabilă a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere„, a afirmat locotenentul Constantin Luca, locțiitorul comandantului Detașamentului de Pompieri Roman.
Moara aparținea fostului primar al comunei, Nicolae Rotaru. Omul este cunoscut în sat ca o persoană care nu avea dușmani. Fostul primar este internat în spital de cîteva zile, iar cînd a izbucnit incendiul era acasă doar soția acestuia, singură. Moara se afla chiar în curtea casei familiei Rotaru, astfel că cel mai mare pericol a fost ca flăcările să se extindă și către locuință. Flăcările au fost lichidate abia după trei ore și jumătate.

Aproape concomitent, pompierii romașcani au intervenit și la Giurgeni, în comuna Valea Ursului, pentru a stinge flăcările care au izbucnit la partea din spate a unui autoturism. Mașina era înmatriculată în Italia, iar proprietarul acestuia abia se întorsese acasă, în vacanță. Cauza probabilă a incendiului este, și în acest caz, folosirea intenționată a sursei de aprindere, deoarece pompierii au găsit la fața locului un recipient cu urme de benzină. În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal pentru distrugere, urmînd să stabilească dacă autoturismul avea CASCO sau dacă posesorul acesteia avea dușmani.

În cazul morii distruse de foc la Pietrosu, polițiștii fac în continuare cercetări.

COMENTARII

WORDPRESS: 0