Prima paginăSportInedit

Florin Asmarandei a adus din SUA argint la aruncarea ciocanului

Dimensiune text

El a participat la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor.

Plutonierul Florin-Sebastian Asmarandei a adus un nou premiu pentru România şi, în mod special, pentru Detaşamentul de Pompieri Roman. De data aceasta, medalia a fost cucerită în localitatea Fairfax din Statele Unite ale Americii, acolo unde s-au desfăşurat, în perioada 27 iunie – 5 iulie, Jocurile Mondiale ale Pompierilor şi Poliţiştilor.

florin 01„Plutonierul Florin-Sebastian Asmarandei, subofiţer în cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, a fost unul dintre cei 15 membri ai lotului care a reprezentat România la aceste concursuri. Colegul nostru a participat la trei probe ale competiţiei, cel mai bun rezultat fiind medalia de argint la proba aruncarea ciocanului. La celelalte două probe s-a clasat foarte aproape de podium, pe locul al patrulea la proba aruncarea discului, respectiv locul al cincilea la aruncarea greutăţii”, a afirmat sublocotenentul Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Florin Asmarandei are 25 de ani şi este, totodată, pompier şi sportiv. Pentru el, aceste locuri obţinute la competiţia mondială de la Fairfax nu reprezintă altceva decât o confirmare a faptului că este un sportiv de performanţă. De-a lungul anilor, Florin s-a remarcat în competiţii naţionale şi internaţionale, atât în calitate de sportiv calificat la Clubul Atletic Roman, cât şi în calitate de reprezentant al pompierilor.

În 2011, la New York, tot la Jocurile Mondiale ale Pompierilor şi Poliţiştilor, Florin Asmarandei a obţinut o medalie de aur şi una de bronz, ajutând delegaţia României să se situeze pe locul al cincilea în clasamentul general. La ediţia din 2013 a aceleiaşi competiţii, Florin s-a întors acasă cu o medalie de aur la aruncarea ciocanului şi încă două de argint la aruncarea greutăţii şi aruncarea discului.

COMENTARII

WORDPRESS: 0