Prima paginăReligie

Flori pentru credincioși, în duminica Floriilor

Dimensiune text

Aproape o mie de credincioși din Eparhia Roman au venit la Catedrala Arhiepiscopală „Sfînta Cuvioasa Parascheva” la procesiunea din duminica Floriilor, desfășurată la inițiativa și cu binecuvîntarea PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

 

 

Credincioșii au înfruntat frigul pentru a veni să se roage alături de PS Ioachim Băcăuanul și de un sobor de preoți, în ziua care amintește de drumul pe care Iisus Hristos l-a parcurs pe Drumul Crucii. Fiecare creștin a primit, ca în fiecare an, din partea ierarhului, o floare, pe care o va readuce în Joia Mare la piciorul crucii Mîntuitorului. Florile oferite la catedrală în duminica Floriilor au dat credincioșilor prilejul de a înțelege importanța acestei ultime perioade de pregătire pentru Învierea Domnului.

„Această floare reprezintă sufletul fiecăruia dintre noi. Fiecare o va îngriji așa cum va ști. Însă nu trebuie să uităm că urmează o săptămînă în care trebuie să  înmulțim darurile Duhului Sfînt în inimile noastre”, a declarat PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

  [sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0