Prima paginăCultural

Flori, peisaje şi portrete reunite în „Muzica privirii”

Dimensiune text

Muzeul de Artă din Roman a găzduit vineri, 19 septembrie, vernisajul expoziţiei de pictură „Muzica privirii”. Alina Alexandra Vasile a expus 50 de lucrări realizate în ulei pe pânză şi în acuarelă. La eveniment au participat oameni de cultură, iubitori de artă.

Alina Alexandra Vasile1Publicistul Gheorghe A.M. Ciobanu a avut cuvântul de deschidere: „Ne-am întâlnit cu o creaţie a unei artiste deosebite care, după părerea mea, se încadrează într-un curent numit prerafaelitism, un curent artistic apărut în Anglia la mijlocul secolului al XIX-lea. Pornind de la ideea că apogeul picturii este reprezentat de înaintaşii lui Rafael, acest curent a militat pentru întoarcerea la puritatea artei acestora, pentru o artă de rafinament. Arta reflectă fiinţa noastră, iar Alina nu face altceva decât să ne arate minunile penelului ei. În această expoziţie, artista foloseşte trei teme: floralul, natura şi umanul. Alina are o deosebită deschidere pentru portrete de flori – redate cu personalitatea lor, cu trăsătura lor sufletească – pe care le-a suprins cu multă măestrie. Floralul reprezentat de artistă este o succesiune de personalităţi vegetale în faţa căruia privitorul are o trăire deosebită. Autoarea dă personalitate şi altor structuri vegetale, cum ar fi copacii, redaţi într-o formă estetizată. Portretistica Alinei are o deschidere pentru sculptură, lucrările pe care ni le prezintă fiind tridimensionale. Fiinţa umană redată în tablourile ei ne dau foarte mult de gândit. Sunt tablouri cu dublă perspectivă, care ne trimit cu gândul la toate artele”.

Emoţionată, autoarea a mulţumit organizatorilor expoziţiei şi celor prezenţi. „Mă bucur că a fost atât de multă lume la deschiderea expoziţiei. Am să las lucrările să vorbească mai mult despre mine”, a spus Alina Alexandra Vasile.

COMENTARII

WORDPRESS: 0