Florentin Pera: „O victorie importantă pentru HCM Roman, care poate să ne ducă în cupele europene”

Florentin Pera: „O victorie importantă pentru HCM Roman, care poate să ne ducă în cupele europene”

 

Florentin PeraHCM Roman se simte bine pe terenul SCM Craiova, acolo unde a înregistrat şase victorii consecutive în ultimele şase deplasări, ultima dintre acestea venind miercuri, 11 mai, în sferturile de finală ale Cupei României. Manşa unică a sferturilor, desfăşurată la Craiova conform tragerii la sorţi, a fost una dominată de la un cap la celălalt de handbalistele romaşcane antrenate de Florentin Pera şi Viorel Lazăr. SCM Craiova a ţinut aproape doar în prima repriză, terminată în avantaj minim de HCM Roman, 13-12. Partea a doua a jocului a fost şi mai bună pentru oaspete, care s-au desprins, treptat, 18-16 min. 40, 24-20 min. 50, pentru 28-23 la final.

Au punctat pentru HCM Roman: Glibko – 11, Tošković – 5, Iuganu – 5, Stoleru – 3, Agrigoroaie – 3, Chitacu – 1.

„A fost un joc extraordinar de bun făcut de echipa noastră, o mobilizare exemplară. Încă o dată, am dovedit că formăm o familie, o echipă unită. Mă bucur că, pentru al treilea an consecutiv împreună cu aceste fete – şi cu cei din conducerea clubului, care ne-au susţinut şi fără de care nu am fi reuşit să ajungem aici -, am muncit şi rezultatele sunt pe măsura muncii şi abnegaţiei fiecăruia din acest colectiv. Felicit fetele pentru spiritul de luptă şi de sacrificiu, pentru faptul că nu au cedat nicio secundă. A fost un singur moment în care am fost conduşi, undeva la 6-5, în rest echipa a fost în avantaj. În repriza a doua am stat mult mai bine şi fizic, am reuşit, treptat, să facem o diferenţă liniştitoare şi să încheiem jocul cu o victorie, foarte importantă pentru echipa noastră, care poate să ne ducă chiar în cupele europene. Mă bucur enorm de victorie, încă o dată, la fel ca întotdeauna, împreună cu fetele, ne-am mobilizat în momentele importante şi am obţinut rezultatele pe măsura aşteptărilor, pentru al treilea an la rând. Mai mult decât atât, toţi oamenii care au venit meci de meci alături de noi, galeria, spectatorii, merită să aibă o echipă care, an de an, este în topul handbalului românesc”, a declarat antrenorul principal al HCM Roman, Florentin Pera.

Prin calificarea în semifinalele Cupei României, HCM Roman face încă un pas spre a treia participare consecutivă în cupele europene. Pentru aceasta va trebui să se claseze înaintea Dunării Brăila la turneul semifinal al Cupei României, turneu de tip final-four, care se va desfăşura vinerea şi sâmbăta viitoare, 20 şi 21 mai, la Cluj. În final-four vor mai juca HCM Baia Mare, Dunărea Brăila şi, cel mai probabil, CSM Bucureşti (care va disputa ultimul meci din sferturile de finală pe 13 mai, împotriva mai slab cotatei Rapid Bucureşti).

Tragerea la sorţi a meciurilor din semifinale va avea loc luni, 16 mai, la ora 11, la sediul Federaţiei Române de Handbal.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0