Firmele de transport internațional de persoane continuă să aibă profit

Dimensiune text

În ciuda faptului că a trecut perioada în care romaşcanii plecau, săptămânal, cu sutele în străinătate, pentru a-şi face un trai mai bun, firmele de transport internaţional care au supravieţuit crizei continuă să obţină profit an de an.

În Roman şi în localităţile din împrejurimi există diverse firme care se ocupă cu transportul persoanelor sau coletelor în străinătate, multe dintre ele având, deja, ani buni de experienţă în spate. Chiar dacă activitatea nu mai este la fel de intensă ca în anii dinaintea crizei, atunci când, săptămânal, plecau sute de persoane în diferite ţări din străinătate, în încercarea de a-şi face un trai mai bun, totuşi, cel puţin pe perioada verii şi în preajma sărbătorilor de iarnă, numărul celor care vin sau pleacă în străinătate ori care trimit colete rămâne destul de mare.

Potrivit bilanţurilor contabile depuse anual la Direcţia de Finanţe, se pare că firmele din Roman şi împrejurimi au obţinut, în 2014, profituri frumuşele, care să le permită să rămână pe piaţă.

Un exemplu este Sânziana Tour, cu sediul în Adjudeni. Cu o cifră de afaceri de 860.007 lei şi patru angajaţi, această societate, care are ca domeniu de activitate „Alte transporturi terestre de călători”, a obţinut în 2014 un profit net de 75.412 de lei.

Altă societate care transportă persoane şi colete în străinătate şi are punct de lucru la Roman, dar are sediul central în Gherăeşti, se numeşte Johnny Trans SRL. Anul trecut, această firmă a avut o cifră de afaceri netă de 1.035.746 de lei şi un număr mediu de cinci angajaţi. Conform bilanţului anual depus la Finanţe, societatea a încheiat anul 2014 cu un profit net de 34.738 de lei.

Voiaj DanyTur SRL este o societate care se ocupă cu transportul terestru de călători şi are sediul în Roman. Anul trecut, cu un număr mediu de şase angajaţi şi o cifră de afaceri netă de 1.076.907 de lei, societatea a încheiat anul cu un profit net de 4.778 de lei.

Una dintre firmele de transport internaţional cu tradiţie în Roman este Sempre Dritto Tour. În 2014, societatea a avut o cifră de afaceri netă de 3.597.165 de lei şi un număr mediu de 21 de angajaţi. Conform bilanţului anual, profitul înregistrat la finalul anului s-a ridicat la 87.828 de lei.

Atlassib SRL este una dintre cele mai mari firme de transport naţional şi internaţional, la nivelul întregii ţări. Chiar dacă are puncte de lucru în mai toate oraşele din ţară, printre care şi Roman, societatea are sediul central în Sibiu, iar bilanţul este calculat la nivelul activităţii din întreaga ţară. În 2014, Atlassib SRL a avut un număr mediu de 1.283 de angajaţi în toată România, iar cifra de afaceri s-a ridicat la 221.452.570 de lei. La finalul anului, profitul net înregistrat a fost de 10.344.781 de lei.


COMENTARII

WORDPRESS: 0