Firme amendate pentru munca la negru

Firme amendate pentru munca la negru

Dimensiune text

 

 

În perioada 1 – 28 februarie, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamț au efectuat 288 de controale, ocazie cu care s-au constatat 413 deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă şi s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, aplicându-se 152 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 164.000 de lei.

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în luna februarie, zece inspectori de muncă au realizat 127 de vizite de control şi evaluare la unităţi economice şi au aplicat 136 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 17.000 de lei. În luna februarie, la ITM Neamţ au fost comunicate zece evenimente de muncă: opt cu incapacitate temporară de muncă (trei căderi la nivelul solului sau de la mică înălţime, trei accidente de circulaţie, unul ca urmare a utilizării necorespunzătoare a maşinilor, unul ca urmare a lovirii de mijloace de transport), un accident colectiv cu trei victime (în domeniul distribuția combustibililor gazoși prin conducte), și un accident mortal de circulaţie produs în străinătate, toate aflate în curs de cercetare.

În luna februarie, 12 inspectori de muncă din cadrul compartimentului Relațiilor de muncă au controlat 161 de agenţi economici. Cu prilejul controalelor au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 147.000 lei, pentru încălcări ale Legii nr. 53/2003, modificată şi completată şi ale HG nr. 905/2017.

În februarie, la zece angajatori au fost depistate 12 cazuri de muncă nedeclarată, astfel: pentru cinci persoane, angajatorii nu au încheiat forme legale de angajare, pentru șase persoane contractul individual de muncă nu a fost transmis în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii şi o persoană a fost depistată la muncă în perioada în care avea contractul individual de muncă suspendat. Au fost dispuse opt măsuri şi s-au  aplicat nouă sancţiuni contravenţionale, în valoare de 140.000 de lei, informează un comunicat al ITM Neamț.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0