Firma romaşcană Pristyl va face transport pe ruta Piatra Neamţ – Girov – Roman

Firma romaşcană Pristyl va face transport pe ruta Piatra Neamţ – Girov – Roman

Mâncarea va fi mai scumpă anul viitor
Cum poate pierde Neamțul un proiect de 30,7 milioane de euro și de ce
Unii au mers la şcoală, alţii au plecat în vacanţă

 

sosea Roman - Piatra Neamt - drum national DN15D - lucrari - decopertare - gropi 006Firma de transport Pristyl a câştigat în instanţă dreptul de a primi licenţă pentru traseul Piatra Neamţ – Girov – Roman, după un an de procese. Consiliul Judeţean Neamţ va pune în aplicare hotărârea.

În februarie 2014, a fost finalizată atribuirea electronică a licenţei pentru acest traseu, fiind declarat câştigător un operator de transport cu sediul în Târgovişte, aprobarea atribuirii făcându-se în luna decembrie a aceluiaşi an. La acest moment, societatea Pristyl a contestat decizia în instanţă, reclamând faptul că traseul a fost atribuit unui operator de transport ce deţinea autovehicule în baza unui contract de leasing, înmatriculate în alt judeţ. În 2015, ARR a constatat că societatea din Târgovişte nu efectua transport pe această rută, motiv pentru care i s-a retras licenţa. S-a făcut o altă licitaţie, iar în aprilie 2015 s-a dat traseul operatorului Fidelis Com din Adjudeni.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că în perioada 9 iulie – 27 septembrie 2015, operatorul de transport a efectuat mai puţin de 95% din totalul curselor prevăzute în graficul de circulaţie al licenţei de traseu, astfel că ARR a retras licenţa. Având în vedere respingerea plângerii administrative prealabile formulate de Pristyl, acesta la data de 13 iulie s-a adresat instanţei de judecată cu o cerere de anulare a actului administrativ”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor judeţeni.

Pe 15 iulie anul acesta, magistraţii de la Curtea de Apel Bacău au emis o hotărâre definitivă prin care obligă Consiliul Judeţean să atribuie traseul Piatra Neamţ – Girov – Roman operatorului de transport Pristyl SRL.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0