Firmă din Neamţ cercetată penal pentru nerespectarea regimului de muncă al minorilor

Firmă din Neamţ cercetată penal pentru nerespectarea regimului de muncă al minorilor

 

munca muncitor zidar constructiiÎn luna iunie, 18 inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ au efectuat 270 de controale la angajatorii din judeţ, constatând 332 de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă şi dispunând tot atâtea măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. Ca urmare a controalelor efectuate, inspectorii ITM Neamţ au aplicat 117 sancţiuni contravenţionale, însumând 216.300 de lei.

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în luna iunie au fost realizate 106 vizite de control şi evaluare la unităţi economice. Totodată, cu ocazia controalelor s-au aplicat 96 de sancţiuni contravenţionale, iar valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 38.000 de lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, în luna iunie au fost controlaţi 164 de agenţi economici. Cu prilejul controalelor, au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, din care 17 amenzi contravenţionale, însumând 178.300 de lei, respectiv patru avertismente contravenţionale, pentru încălcări ale Legii nr. 53/2003 republicată şi ale HG nr. 500/2011. De asemenea, au fost depistaţi zece angajatori la care lucrau 16 persoane fără forme legale de angajare. Cuantumul amenzilor aplicate pentru munca fără forme legale a fost de 160.000 de lei.

„În cazul unui angajator, s-au înaintat către organele de cercetare penală documentele necesare în vederea constatării infracţiunii pentru nerespectarea regimului de muncă al minorilor”, a afirmat Ioan Popescu, inspectorul şef al ITM Neamţ.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0