Firmă de miliarde, cu trei angajați

Societatea romașcană Texropor SRL, patronată de doi portughezi, se află în Topul Național al Firmelor. Cu doar trei angajați, în anul 2011, firma a obținut un profit de 2,424 milioane de lei din fabricarea articolelor de îmbrăcăminte. Patronii Texropor – administratori sau asociați și în cadrul altor firme de confecții din Roman și Ilfov – sunt premianți în afaceri la nivel județean de trei ani, dar nu au fost văzuți niciodată.

 

 

Există oameni de afaceri și companii care au realizări de miliarde de lei vechi, dar nu fac niciodată obiectul buletinelor de știri sau al deschiderilor de primă pagină din ziare și reviste. În timp ce oameni de afaceri ca Ion Țiriac sau Dinu Patriciu sunt prezentați peste tot datorită afacerilor pe care le conduc sau le dețin, iar companii importante sunt prezente prin mai toate topurile firmelor, datorită indicatorilor financiari, reprezentanții firmei Texropor SRL din Roman nu au mers nici măcar premiul la Topul Firmelor realizat în ultimii trei ani.

În ultimii ani, Texropor SRL din Roman ajunge pe primul loc în Topul Firmelor realizat la nivel județean, dar și în Topul Național al Firmelor, realizat de Camera de Comerț și Industrie a României. În ciuda prezenței permanente în topul celor mai profitabile afaceri, reprezentanții acestei firme n-au fost văzuți niciodată de cei care i-au premiat. Ba, mai mult, Camera de Comerț și Industrie Neamț nici măcar nu a mai realizat diploma pentru acest premiant „invizibil”. Texropor SRL a fost înființată în noiembrie 2001 de doi asociați portughezi – Fonseca Coelho De Abreu Nuno Miguel și Da Silva Paiva Julio Antonio – ultimul fiind și administratorul societății. Firma funcționează pe strada Ștefan cel Mare, la numărul 172, având doar trei angajați și activând în domeniul fabricării lenjeriei de corp. Singurul an pe minus al Texropor SRL a fost anul 2004, când firma a înregistrat pierderi de 41.765 de lei. Din anul 2008 și până în prezent, Texropor a obținut profituri de peste un milion de lei, vârful fiind înregistrat în 2011, cu un profit de 2.424.177 de lei, la o cifră de afaceri de patru milioane de lei. Societatea are trei angajați din 2008 și până în prezent.

„Societatea Texropor a ocupat în acest an locul I în Topul Firmelor Nemțene, la categoria microîntreprinderi, în domeniul fabricării articolelor de îmbrăcăminte, cu excepția articolelor din blană. Nu este pentru prima oară când Texropor SRL se află în topul firmelor, însă niciodată nu am reușit să îi contactăm pe administratorii acestei firme, atunci când am dorit să îi invităm la decernarea premiilor anuale. De altfel, am și încetat să mai realizăm diplomele pentru această firmă, pentru că nimeni nu vine să le ridice. Știm că Texropor înregistrează rezultate financiare deosebite, însă e greu de stabilit dacă profitul obținut de această societate rămâne în economia românească sau pleacă în străinătate, în țara de proveniență a administratorilor”, a precizat Mihai Caravan, directorul departamentului de târguri și relații interne din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Neamț.

De remarcat este faptul că Fonseca Coelho De Abreu Nuno Miguel este și administratorul societății Odlo Romania SRL – firmă de confecții care a obținut un profit de 1,377 milioane de lei în anul 2011, dar și asociat în cadrul firmei Textil Co Prod SRL Ilfov (alături de Da Silva Paiva Julio Antonio). Firma ilfoveană are ca obiect de activitate finisarea materialelor textile și a înregistrat anul trecut profit de 230.174 de lei.


COMENTARII

WORDPRESS: 11
 • binenteles ca au un profit destul de mare, dar bietii muncitori iau niste salarii de nimic ,ei te angajeaza cu salariu minim pe economie de 750 ron dar dupa ce-ti opresc toate darile catre stat mai iau si bietii de ei putin peste 500 de roni acolo si atunci cum sa nu scoata profit maxim cand ei vin an romania unde mana de lucru este eftina pe cand la ei abia platesc un singur angajat iar la noi platesc 10 sau chiar mai multi muncitori cu acei bani,unde mai pui ca te obliga sa le mai muncesti si gratis(da gratis dupa cum va scriu) sambata sau peste program sa poata livra ei tirurile cu marfa la timp ,iar daca te ampotrivesti ati spun daca nu-ti convine poti pleca acasa ,toate aceste lucruri se antampla chiar la una din laudatele firme de confectii din oras si anume Odlo

 • gab 7 ani

  Da” de ce nu-ti faci tui firma .Si atunci da 1000 euroi pe luna .Abia atunci vezi daca e „eftina” sau ieftina forta de munca>.

  • Daca esti patron, asta nu inseamna ca trebuie sa iti bati joc de munca oamenilor, ci trebuie respectati , stimate,, gab. ,,.Nu toti au resursele financiare ( ca dumneavoastra ) si competentele de a deschide si conduce o firma, dar asta nu inseamna ca nu trebuie respectata munca lor si platita corespunzator ! Vedeti cum se comporta adevaratii patroni din UE ! Nu stiu de ce, dar aroganta dumneavoatra imi aduce aminte de cea a celor din PDL …

  • hello?
   cunosc 1 fabrica de panificatie
   in orasul nostru;
   cine vrea se angajeaza
   dar pleaca singurel,
   schimbul 3 incepe la ora 19…
   nu ai pauza de masa.
   sunt doar 3 oameni pe 1 tura mai vechi
   si cativa noi…
   se da peste 1200lei/luna
   dar acei oameni nu au casa?
   nu au viata personala?
   daca nu ar fi ei patronul ar mai fi patron?
   de ce o lipsa de respect fata de noi?
   pentru bani?
   stiti ca la urma vietii nu o sa va mai ajute banii?
   asa se distrug vieti si sanatatea populatiei!
   programul e de 8 ore cu sporuri de noapte nu de 12ore
   fara pauza de masa…
   cu respect!!!

 • nu te supara nu cumva faci parte din clica sefilor, de le tii asa tare apararea fiindca stiu ca,spre exemplu sefele de linii (ma refer an domeniul confectiilor) au salariile mult mai mari fata de angajati plus preme etc.si binenteles ca le convine sa stea cu gura tot timpul pe ceilalti muncitori (doar fraieri trag tare si ne scot si noua salariile)

 • Gheorghe 7 ani

  Pe langa faptul ca muncitorii de la Odlo sunt prost platiti, lucru care se intampla in toate segmentele industriei de confectii din Romania, mai vreau sa semnalez un lucru citind aceste coment-uri: Suntem o tara de analfabeti si o sa fim prost platiti atata timp cat nu vom pune mana pe o carte. Europa ne vrea prosti pentru ca o turma de prosti, care nu stiu nici macar limba materna, vor fi usor de manipulat si condus.
  Personalul de la Odlo nu cred ca are nici macar un sindicat care sa ii reprezinte in fata patronatului. De altfel asta ar fi munca patriotica, acestia ar trebui sa stie sa redacteze un referat si asta ar fi un „chin” pentru 90% din personalul Odlo.
  Recomandare: Cititi Codul Muncii pentru a sti sa va cereti drepturile si nu mai latrati ca niste caini prin gard…..

 • Eu sunt mai greu de cap…cum, adică?…Dacă firma are 3 angajaţi, din care 2 sunt patroni,
  fac un calcul :3-2…are 1 muncitor! (pe lângă faptul că firma e bolnavă de ,,comunism”-vezi
  dictonul-2 cu mapa…1 cu sapa) acest muncitor îl întrece pe rusul Stahanov, cel care era un Făt-Frumos…făcea norma cât sute de muncitori, de aceea nu a trăit prea mult…
  Lăsând gluma la o parte, dacă societatea-umană, sau mai puţin umană, exagerează cu angajarea a cât mai puţini oameni, rezultă că va aveea de suportat…mii de asistaţi-social care oricum trebuie să trăiască(încă nu s-a recurs la alte metode…) Doamne fereşte!

 • altul 7 ani

  in titlu scrie ca sunt doar 3 angajati.Ceva nu este in ordine cu numarul angajatilor si realizarile lor,iar despre rasplata muncii in confectii este stiut de toti cam cum este.

 • Platitor de taxe 7 ani

  Pe scurt e cam asa, apropo de comunism versus capitalism: Nu te obliga nimeni sa muncesti in confecti si/sau pe salariul minim pe economie. Poti oricand sa te angajezi in alta parte, eventual profesor universitar, salariu acolo fiind mai mult decat motivant. Sau poti sa lucrezi in IT sau in orice alt domeniu mult mia bine platit. Nu te obliga absolut nimeni sa te angajezi in confectii. Dar daca doar atat poti….eh, atunci asta este.

 • Iahim 7 ani

  Bai desteptilor in mod evident firma este o capusa prin care administratorul Odlo isi ia banii adevarati pe langa salariul de la patron. Cat fac bai 1+1? Oare ce ar sppune patronii elvetieni daca ar afla? Oaaare?

 • Iahihihim 7 ani

  Hahaha…2 se cearta iar al treilea castiga……