Prima paginăSport

Finale de campionate naționale de atletism

Dimensiune text

S-au încheiat întrecerile juniorilor I, cu trei medalii pentru sportivii legitimaţi la cluburi romaşcane. Încep cele de la aruncări lungi, la seniori, tineret, juniori I şi juniori II, domeniu în care şcoala romaşcană este arhirecunoscută. Roxana Perie are şanse mari la titlu, la aruncarea ciocanului. 

Aruncătorul de greutate Marius Constantin Musteaţă (foto) – de la Liceul cu Program Sportiv Roman, sportiv pregătit de antrenorul emerit Emilian Floroiu – a devenit vicecampion naţional la grupa juniorilor I, una a atleţilor născuţi în 1996 şi 1997, în cadrul concursului desfăşurat vineri şi sâmbătă în sala „Lia Manoliu” din Bucureşti. Atletul, născut în 1997, a reuşit să arunce de două ori bine, în primele două încercări. Prima sa aruncare a măsurat 17,78 metri, iar cea de-a doua a ajuns la 17,59 metri, suficient pentru medalia de argint, una pe care a obţinut-o şi într-un concurs anterior, la tineret. Pe locul I s-a clasat Andrei Toader (Chimia Râmnicu Vâlcea), cu 19,74 metri – nou record naţional la aruncarea greutăţii, juniori I. La întreceri au avut dreptul de a participa şi sportivi de la categoriile mai mici de vârstă, rezultatele contând în clasamentul concursului juniori I. Astfel, Șerban Nistor (LPS Roman), născut în 1999, a concurat şi a ocupat locul al şaselea în proba de aruncare a greutăţii.

Alexandru Gheorghe Tache, dublu legitimat la LPS Piteşti şi Clubul Atletic Roman, s-a clasat pe locul al treilea la triplusalt, cu 14,71 metri, la 7 centimetri de cea mai bună aruncare a sportivului clasat pe locul secund.

Cealaltă medalie de bronz a fost obţinută de Elena Violeta Dan (LPS Piteşti – CA Roman).

În aceeaşi competiţie naţională a juniorilor I, junioara II Ana Maria Savu (LPS Roman) a ocupat locul al şaselea la săritura în înălţime.

Campionat naţional de aruncări lungi fără Bianca Perie

Bianca Perie, multiplă campioană a României şi multiplă medaliată în concursuri internaţionale la aruncarea ciocanului, nu va participa la ediţia de iarnă 2015 a campionatului naţional de aruncări lungi, competiţie care va avea loc la Arad, marţi şi miercuri, 3 şi 4 martie. Întrecerile sunt rezervate categoriilor seniori, tineret, juniori I şi juniori II.

„Bianca este accidentată şi nu este aptă pentru a concura în această perioadă. Ea nu va participa nici la Cupa Europei la aruncări de la Leiria (Portugalia), de la mijlocul lunii. În schimb, Roxana Perie are şanse mari să câştige, atât la tineret, cât şi la seniori, în funcţie de forma pe care o va avea în ziua concursului. Principala sa contracandidată la ocuparea locului I este Bianca Fazecaş, sportivă cu care a fost mereu la concurenţă. Pentru noi, semnele sunt bune. Sperăm să le vedem transformate în rezultate. Roxana a făcut antrenament pregătitor luni şi a aruncat de trei ori peste 59 de metri. Tot peste 59 metri a aruncat şi în programul de pregătire de săptămâna trecută. Eu mi-aş dori să dea 60 de metri sau mai bine. Este bătălie pentru Cupa Europei. Mai am la Arad încă patru copii: Eduard Perie, Izabela Coşa, Remus Fechetă şi Elena Țacu. Eduard a aruncat bine în ultima perioadă şi sper la medalie de bronz. În concurs se va vedea cine are potenţial mai mare şi cine s-a pregătit mai bine”, a declarat antrenorul emerit Lucică Cucoş.

Emilian Floroiu, celălalt antrenor emerit în atletism de la Roman, o are ca reprezentantă pe Carla Francesca Sescu: „Ne dorim cât mai multe medalii de la lotul de aruncări. Bineînţeles, aşteptările cele mai mari sunt la Carla. Cu şanse la medalii mai sunt Beatrice Lucaci şi Gabriel Căuş, cel puţin”.

Romanul va mai fi reprezentat la acest concurs şi de juniorii de la Clubul Atletic, pregătiţi de profesor Carmen Iederan.

Întrecerile campionatului naţional de aruncări lungi se vor întinde pe durata a trei zile. În prima zi, 3 martie, sunt programate finalele categoriilor seniori şi tineret: aruncarea ciocanului, masculin (ora 10), aruncarea ciocanului, feminin, (ora 11.15), aruncarea discului, feminin (ora 12.30), aruncarea discului, masculin (ora 13.45), aruncarea suliţei, feminin (ora 15), aruncarea sulţei, masculin (ora 16). Miercuri, 4 martie, ordinea probelor şi orele de începere ale acestora, la juniori I, vor fi aceleaşi ca la seniori şi tineret. Joi, la juniori II, concursul va începe tot la ora 10, dar după aruncarea ciocanului va urma aruncarea suliţei, ultima probă fiind cea de aruncare a discului.

Juniorii III au finale la sfârşitul săptămânii

Finalele campionatului naţional indoor la atletism ale juniorilor III se vor desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni, în 7 şi 8 martie. De această dată, locul de desfăşurare va fi sala de atletism din Bacău, ceea ce avantajează cluburile din Roman în ce priveşte cheltuielile cu deplasarea.

COMENTARII

WORDPRESS: 0