Finală județeană romașcană la Olimpiada Sportului

Echipele masculine de handbal ale Școlii „Vasile Alecsandri” (nr. 1) Roman și Liceului cu Program Sportiv Roman s-au întîlnit în finala etapei județene a Olimpiadei Sportului Școlar – handbal gimnaziu urban – care a avut loc la Tîrgu Neamț, sîmbătă, 18 februarie.

 

 

Miza întrecerilor a constituit-o calificarea în faza zonală, pe Moldova, a Olimpiadei, iar cîștig de cauză a avut, în cele din urmă, reprezentanta LPS Roman.

Competiția a fost structurată pe două minigrupe, una a echipelor cîștigătoare reprezentante ale școlilor generale din orașele județului, iar cealaltă a echipelor de la liceele cu program sportiv, din Piatra Neamț și Roman. Finala a fost programată între cîștigătoarele celor două minigrupe.

Misiunea cea mai grea, mai degrabă lungă, a avut-o echipa Școlii „Vasile Alecsandri”. Acesta a jucat trei meciuri, cu tot cu cel din finală. În primul, echipa de la „Vasile Alecsandri” a învins cu 18-10 pe cea a Școlii nr. 5 Piatra Neamț, iar în al doilea a dispus cu 18-8 de cea a Școlii „Vasile Conta” Tîrgu Neamț.

Din minigrupă a mai făcut parte echipa Școlii nr. 1 Bicaz, învinsă în primul meci de reprezentanta Tîrgului Neamț. LPS Roman n-a disputat nici un joc pînă la finală, întrucît LPS Piatra Neamț n-a trimis echipă la competiție.

În finala concursului, LPS Roman a învins Școala „Vasile Alecsandri” cu 27-18 (14-5). Ca o curiozitate, în prima parte a meciului, în echipa Școlii nr. 1 au evoluat toți cei patru jucători care au fost legitimați toamna trecută la LPS Roman, cu care participă în campionatul național de handbal al juniorilor III. Profesorul Ioan Ungureanu i-a înlocuit cu rezervele în partea secundă și, culmea, diferența de scor n-a mai crescut, ci s-a menținut, remarcații fiind Vlad Aruxandei, Cătălin Todireanu și Răzvan Prepeleag.

În paralel cu varianta urbană a Olimpiadei s-a organizat și cea rurală, la care au participat echipele Școlii generale din Bicaz Chei, Liceului „Vasile Alecsandri” Săbăoani și Școlii generale Bălțătești, cea din urmă menționată fiind ocupanta primului loc.

La sfîrșitul acestei săptămîni, tot la Tîrgu Neamț, va avea loc etapa județeană a echipelor feminine, la care Școala „Vasile Alecsandri” din Roman va fi iarăși reprezentată.


COMENTARII

WORDPRESS: 0