Final de campionat cu victorie pentru handbalistele romașcane

HCM Roman – HC Zalău 27-22 (13-12).

S-a încheiat un nou sezon intern al Ligii Naționale feminină de handbal, ediția 2013-2014. HCM Roman s-a clasat pe un onorant al cincilea loc deși, după cele arătate pe parcursul sezonului, îl merita pe cel de al treilea. Sâmbătă, 31 mai, echipa pregătită de antrenorii Florentin Pera și Viorel Lazăr a susținut, în fața publicului propriu, ultimul meci din campionat. Carmen Stoleru și compania și-au luat rămas bun de la suporteri cu o victorie frumoasă și meritată: 27-22 (13-13) cu HC Zalău.

Se poate spune că partida a fost echilibrată în anumite scurte perioade însă, în general, formația gazdă a fost cea care a dominat și s-a aflat în avantaj pe tabelă cel puțin 50 de minute. HC Zalău a condus o singură dată, în debutul meciului, după ce Constantinescu a marcat din aruncare de la 7 metri. În minutul 10 s-a înregistrat pentru ultima oară un scor de egalitate: 3-3. De acolo, HCM Roman a pus stăpânire pe joc și, fără să forțeze în mod deosebit, s-a desprins de adversara sa: 9-6 (minutul 19), 12-9, 13-10. Finalul primei părți a aparținut echipei oaspete care, până la pauză, s-a apropiat la un gol, 13-12. La reluare, cu Iuganu și Chitacu deosebit de active și eficiente, HCM Roman s-a distanțat la 17-13 (minutul 36). Zalăul a mai avut o perioadă bună după ce în minutul 42 se înregistra 19-16. De acolo s-a ajuns la 20-19 în minutul 45. Revenită în poartă după ce fusese înlocuită la pauză, Tereza Tamaș a apărat excelent. Atacul și-a făcut treaba și scorul s-a dus la 24-19 în minutul 51. S-a mers cap la cap, ulterior, diferența de cinci goluri conservându-se până la final: 27-22.

HCM Roman: Pîslaru, Vișan, Ivanov – Iuganu (7 goluri, două din 7 metri), Chitacu (6), Băbeanu (4), Bokaric (3), Pavăl (3), Horobeț (2), Crap (2), Stoleru, Agrigoroaei, Amoagdei.

HC Zalău: Inculeț, Andreea Mureșan – Constantinescu (9, 3 din 7 metri), Ciuciulete (3), Pintea (3), Trif (2), Bardac (2), Rob (1), Pop (1), Șomoi, Ciobanu.

Raportul aruncărilor de la 7 metri: 3-6 (transformate: 2-4). Eliminări temporare: 2-5.

Sezon bun al HCM Roman

Florentin Pera: “Sunt fericit că am încheiat campionatul cu o frumoasă victorie și vreau să felicit fetele pentru că au avut puterea să se mobilizeze până în ultima secundă a competiției, chiar dacă n-au fost valide toate jucătoarele din lot, chiar dacă partida nu mai avea o miză deosebită. Handbalistele care le-au înlocuit pe cele accidentate s-au completat pe parcursul campionatului, au arătat atitudine. Mă bucur, încă o dată, că s-a încheiat un an foarte bun pentru noi, în care s-a realizat cea mai mare performanță din istoria clubului: locul al treilea în sezonul regulat, locul al doilea în Cupa României, calificare în cupele europene. Mulțumesc fetelor, publicului, conducerii și, nu în ultimul rând, primarului, cel care a susținut echipa pentru a ajunge la această performanță. Ne dorim să menținem cât mai multe jucătoare din lotul pe care l-am avut în acest campionat și apoi să formăm un lot competitiv pentru ediția viitoare de campionat și pentru jocurile din Cupa Cupelor. Următorul sezon intern se anunță ca foarte disputat, doar dacă se au în vedere investițiile făcute la alte cluburi. HCM Roman trebuie să fie pregătită, ținând cont că vom juca pe două fronturi, Liga Națională și cupele europene. Fetele vor mai avea două zile în care trebuie să fie prezente la programul de refacere. De miercuri, vor intra într-o binemeritată vacanță de o lună și apoi ne vom reîntâlni pentru a demara sezonul pregătirilor pentru viitorul campionat”.

Tadici, supărat pe arbitraj

Gheorghe Tadici a sancționat verbal, pe tot parcursul meciului, greșelile făcute de arbitrii bucureșteni Stamatoiu și Pârvu. În minutul 55 al partidei, antrenorul echipei din Zalău a fost pedepsit cu două minute eliminare și a stat în tribună până la finalul partidei. “Asta este prostie. Mi se face rău când văd așa ceva”, a spus selecționerul, în drumul către ieșirea din zona de joc.

Băbeanu, Iuganu și Pera, convocați la lotul național

Florentin Pera, antrenor secund al naționalei României, al cărei selecționer este Gheorghe Tadici, a plecat duminică, 1 iunie, spre Cheile Grădiștei, acolo unde reprezentativa noastră a intrat în cantonament pentru pregătirea meciurilor cu naționala Belarus din preliminariile turneulu final al Campionatului European. Pera va fi însoțit și de două jucătoare de la HCM Roman. Este vorba despre interul Daniela Elena Băbeanu și extrema Ana Maria Iuganu, handbaliste al căror talent a fost completat și cu o formă deosebit de bună arătată în ultima perioadă, ca și, de altfel, pe întreg parcursul campionatului. Partidele cu Belarus vor avea loc în 11 și 15 iunie, în deplasare și pe teren propriu.

Radina Krumova a plecat de la HCM Roman

Accidentată în urmă cu mai bine de o lună, handbalista bulgară Radina Valeria Krumova, un inter de mare valoare, s-a despărțit zilele trecute de HCM Roman. Krumova nu va pleca la altă echipă, alta fiind explicația. Ne lămurește Florentin Pera: “Este o pierdere mare pentru noi. Valeria este o jucătoare foarte bună, lucru pe care l-a văzut toată lumea. A fost a treia marcatoare a echipei. Ne-a spus că în următoarea perioadă se va preocupa de viața personală. Se va mărita în această vară cu prietenul său, tot bulgar, ocazie cu care se va și stabili la Londra, acolo unde viitorul ei partener de viață locuiește și lucrează de mai mult timp”.

Rezultatele din play-off și play-out

Grupa locurilor 1-3: Corona Brașov – HCM Baia Mare 30-35, Dunărea Brăila – Corona Brașov 19-33, HCM Baia Mare – Dunărea Brăila 38-24, HCM Baia Mare – Corona Brașov 38-33, Corona Brașov – Dunărea Brăila 31-27, Dunărea Brăila – HCM Baia Mare 26-30

Grupa locurilor 4-6: Universitatea Jolidon Cluj – HC Zalău 26-23, HCM Roman – U Cluj 31-27, HC Zalău – HCM Roman 34-27, HC Zalău – U Cluj 25-26, U Cluj – HCM Roman 24-23, HCM Roman – HC Zalău 27-22

Grupa locurilor 7-9: CSM București – CSM Cetate Deva 32-20, SCM Craiova – SCM București 33-30, Cetate Deva – SCM Craiova 19-17, Cetate Deva – CSM București 21-26, CSM București – SCM Craiova 31-18, SCM Craiova – Cetate Deva 30-22

Grupa locurilor 10-12: HCM Râmnicu Vâlcea – CSM Ploiești 27-19, Universitatea Neptun Constanța – HCM Rm. Vâlcea 24-16, CSM Ploiești – Univ. Neptun Constanța 22-22, CSM Ploiești – HCM Rm. Vâlcea 29-30, HCM Rm. Vâlcea – Univ. Neptun Constanța 26-17, Univ. Neptun Constanța – CSM Ploiești 31-20.

Clasament: 1. HCM Baia Mare, 2. Corona 2010 Brașov, 3. Dunărea Brăila, 4. Universitatea Jolidon Cluj, 5. HCM Roman, 6. HC Zalău, 7. CSM București, 8. SCM Craiova, 9. CSM Cetate Deva, 10. HCM Râmnicu Vâlcea, 11. Universitatea Neptun Constanța, 12. CSM Ploiești.

Universitatea Neptun Constanța și CSM Ploiești vor susține meciuri de baraj cu echipele clasate pe locul secund în cele două serii ale Diviziei A, pentru locuri în ediția viitoare a Ligii Naționale, campionat în care vor fi 14 echipe.


COMENTARII

WORDPRESS: 0