Filmul „Octav”, la Cinema „Dacia” Piatra Neamț

Filmul „Octav”, la Cinema „Dacia”  Piatra Neamț

Dimensiune text

 

Filmul „Octav”, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, fiul compozitorului și dirijorului Sergiu Celibidache, va putea fi vizionat la Piatra Neamț, la Cinema „Dacia”, de vineri până luni, de la ora 16:00, și marți, de la ora 18:00.

Filmul „Octav” a fost primit cu căldură de spectatorii din Piatra Neamț și Roman, la vizionările în avanpremieră organizate pe 27, 28 și 29 septembrie. Premiera oficială a filmului a avut loc la București, pe 4 octombrie, iar lansarea în cinematografele din țară s-a făcut din data de 6 octombrie. Filmul poate fi urmărit, de asemenea, și la cinematograful „Cinema City” din Arena Mall din Bacău.

Filmul „Octav” spune povestea lui Octav (Marcel Iureș), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.

Directorul de imagine al filmului este Blasco Giurato, cel care a semnat imaginea și pentru „Cinema Paradiso”, câștigător al Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Blasco Giurato are o experiență bogată cu un portofoliu cinematografic de peste 100 de producții.

Coloana sonoră îi aparține renumitului compozitor român, Vladimir Cosma, care a semnat muzica a peste 400 de partituri pentru producţii cinematografice şi seriale TV. Vladimir Cosma este unul dintre cei mai cunoscuți compozitori din Franța și este recompensat cu peste 20 de distincții internaționale.

Filmul „Octav” a fost selecționat în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Film de la Montreal 2017, la secțiunea Focus on World Cinema, un festival de tradiție pentru cinematografia mondială aflat la cea de-a 41 ediție.

Lung-metrajul, regizat de Serge Ioan Celebidache, este o coproducție România — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrinceanu Celebidachi. Filmul este clasificat cu AG – Audiență Generală.

Trailerul filmului, creat de Good Hands, poate fi urmărit în continuare:

Mai multe detalii despre filmul OCTAV se găsesc și pe Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filmul.octav .

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0