Filmul „După dealuri” la Cinema Dacia, în Piatra Neamţ

Dimensiune text

Iubitorii filmului românesc se vor bucura de o proiecţie unică a peliculei regizorului Cristian Mungiu – „După dealuri” – pe 10 noiembrie, începând cu ora 19,00, la Cinema Dacia, în oraşul Piatra Neamţ.

 

 

Proiecţia va fi posibilă cu sprijinul Provident Financial România. Filmul a fost premiat cu două premii la Cannes: pentru cel mai bun scenariu şi pentru interpretare – acordat actriţelor Cosmina Stratan şi Cristina Flutur. Filmul “După dealuri” a fost selectat pentru Festivalul de Film de la New York.

Filmul  spune povestea puterii credinţei şi a eforturilor de regăsire a spiritualităţii în moduri ce stârnesc controverse şi pot duce duce fiinţa umană dincolo de limite. Două fete care au crescut împreună se reîntâlnesc după cîţiva ani de despărţire. Alina (Cristina Flutur) se întoarce din Germania pentru a o lua pe Voichiţa (Cosmina Stratan), prietena ei din copilărie de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa îşi găseşte calea în credinţă. Locul familiei, pe care nu a avut-o niciodată, este ţinut de maicile din mănăstire. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o însufleţeşte.COMENTARII

WORDPRESS: 0