Fii voluntar în prima zi de şcoală!

Fii voluntar în prima zi de şcoală!

Dimensiune text

 

rechiziteAnul şcolar 2016-2017 este aşteptat de copii, părinţi şi autorităţi, în egală măsură, fiecare cu o anumită stare emoţională. Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) Neamţ propune şi pentru acest început de an şcolar continuarea activităţilor de voluntariat din cadrul proiectului „Fii voluntar în prima zi de şcoală!”, prin campania „Hai cu noi la şcoală”, o acţiune ce se doreşte a deveni perenă, bază pentru dezvoltarea unui parteneriat real şi activ cu unităţile şcolare şi cu partenerii tradiţionali ai educaţiei.

Scopul acţiunii este acela de a promova voluntariatul în rândul profesorilor, al reprezentanţilor comunităţilor locale şi al managerilor, prin implicarea acestora în identificarea şi sprijinirea copiilor ce provin din medii defavorizate social. La început de an şcolar, voluntarii îşi propun să aducă un zâmbet pe chipul copiilor, oferindu-le „Trusoul şcolarului”, ca prim pas pentru motivarea acestora de a considera şcoala un loc în care se pot simţi în siguranţă, un loc în care sunt aşteptaţi, sprijiniţi şi iubiţi.

„Invităm potenţialii voluntari să ni se alăture în această campanie şi, în prima zi de şcoală, să păşească pragul şcolilor, împreună cu un copil pe care îl sprijină. Ar fi încă o dovadă că ne pasă de copiii care se află în situaţii speciale şi nu frecventează şcoala din cauza sărăciei, a lipsei de îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite. Rugăm reprezentanţii autorităţilor locale, pe consilierii judeţeni şi locali, părinţi, cadre didactice şi pe reprezentanţii instituţiilor judeţene, să ni se alăture în campania «Hai cu noi la şcoală», asigurându-vă de toată preţuirea noastră pentru generozitatea de care daţi dovadă”, a afirmat inspector şcolar Elena Preda, purtător de cuvânt al ISJ Neamţ.

În cadrul campaniei, până pe 7 septembrie vor fi identificaţi copiii ce provin din familii sărace sau defavorizate social şi vor fi realizate liste la nivelul şcolilor cu elevi care au nevoie de „Trusoul şcolarului” din partea voluntarilor. Între 5 şi 8 septembrie, unităţile şcolare din Roman vor transmite aceste informaţii la şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Roman – director Claudiu-Constantin Maxim şi director adjunct Lucica Prăjescu. Pentru zona Roman, inspectorul şcolar care coordonează activitatea este Maria Ghiniţă, tel. 0233 214.860. Între 6 şi 11 septembrie, vor fi identificaţi voluntarii care doresc să ofere „Trusoul şcolarului” în prima zi de şcoală.

„Împreună, ne propunem să dezvoltăm parteneriate de colaborare cu instituţii descentralizate din judeţ, societăţi comerciale, societăţi private, fundaţii, asociaţii, ONG-uri, trusturi media, persoane fizice care pot sprijini copiii aflaţi în dificultate, să contribuim la creşterea gradului de sensibilizare cu privire la valoarea şi importanţa voluntariatului la nivel local, să educăm copii să înţeleagă de mici ce rol important are voluntariatul în viaţa societăţii şi cum pot şi ei ajuta, la rândul lor, atunci când este nevoie, şi să oferim exemple de bune practici, ca voluntari, dezvoltând, astfel, o comunitate puternică şi sănătoasă pentru educarea fiecărui copil”, a mai precizat inspector şcolar Elena Preda.COMENTARII

WORDPRESS: 0