„Fii prudentă! Poţi preveni tâlhăria”

Acesta este motto-ul unei camapanii adresate femeilor. Poliţiştii speră să reducă, astfel, numărul tâlhăriilor din judeţ. Lectura ziarului sau folosirea telefonului pe stradă pot avea urmări grave.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ a lansat campania „Fii prudentă! Poţi preveni tâlhăria”, care are drept scop creşterea gradului de informare a populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a tâlhăriilor, și care se va derula în perioada iulie –

august 2013. Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vor participa la întâlniri cu reprezentantele asociaţiilor de femei, firme cu număr mare de angajate, asociaţii profesionale, în vederea transmiterii de informaţii destinate prevenirii tâlhăriilor prin smulgere. Totodată, vor fi distribuite materiale informativ-preventive, cu recomandări pentru a reduce riscul de a deveni o victimă a tâlhăriei.

„Pentru a reduce riscul ca tu să devii o victimă a tâlhăriei, Poliţia Română îţi recomandă câteva măsuri de siguranţă: ai grijă de ceea ce se întâmplă în jurul tău atunci când eşti pe stradă. Nu te lăsa distrasă de citirea presei sau accesatul internetului şi evită să foloseşti telefonul mobil pe stradă. Neatenţia ta poate atrage interesul infractorilor. Pe stradă păstrează poşeta pe umăr, lipită de corp şi protejată cu braţul. Fii prudentă cu persoanele care te abordează sub diverse pretexte sau vor să-ţi distragă atenţia. Păstrează întotdeauna o distanţă care să-ţi ofere siguranţă, în caz că acestea vor încerca să-ţi smulgă bijuteriile ori telefonul. Când ţi se pare că cineva te urmăreşte, verifică acest lucru traversând strada. Dacă individul respectiv urmăreşte aceeaşi rută, îndreaptă-te spre o zonă aglomerată sau intră într-un magazin. Cere sprijinul poliţiei. Evită să mergi la ore târzii prin parcuri, locuri izolate sau întunecoase. Dacă locuieşti la periferie şi mergi pe stradă după lăsarea întunericului, stabileşte să fii însoţită de mai multe persoane sau de cineva care te poate proteja şi alegeţi, pe cât posibil, străzi iluminate. Nu cumpăra produse de provenienţă dubioasă, pentru a nu încuraja infractorii să-şi continue activitatea ilegală”, sunt sfaturi ale poliţiştilor pentru femei, astfel încât acestea să nu devină victime ale hoţilor.


COMENTARII

WORDPRESS: 0