Fetele de la oină din Gherăești, în Programul MOL de promovare a talentelor

Fetele de la oină din Gherăești, în Programul MOL de promovare a talentelor

 

Miercuri, 17 august, MOL România şi Fundaţia pentru Comunitate au anunţat rezultatele celei de-a unsprezecea ediţii a Programului MOL de promovare a talentelor. Fondurile alocate, în valoare de 354.000 de lei, vor ajuta 360 de tineri talentaţi.

Echipa de junioare 3 a clubului Biruinţa Gherăeşti, la Campionatul Naţional din 2013

Echipa de junioare 3 a clubului Biruinţa Gherăeşti, la Campionatul Naţional din 2013

Din judeţul Neamţ a obținut finanțare echipa de oină fete a clubului Biruința Gherăești. La categoria Sport au primit susţinere şi cinci sportivi care participă la Jocurile Olimpice de Vară 2016 de la Rio de Janeiro: Radu Marius (nataţie, finanţat la 6 ediţii ale programului), Robert Glinţă (nataţie, finanţat la 5 ediţii), Andrea Miklós (atletism, finanţată la 3 ediţii), Bernadette Szőcs (tenis de masă, finanţată la o ediţie) şi Ana Dascăl (nataţie, declarată câştigătoare la ediţia actuală).

Membrii juriului care au desemnat câştigătorii la categoria Sport au fost: Violeta Beclea Szekely, campioană europeană, vicecampioană olimpică la atletism, director al departamentului de marketing şi comunicare din cadrul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, preşedintele juriului, Laura Cârlescu Badea, campioană olimpică şi mondială la scrimă, Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic, Simona Richter, antrenorul secund al lotului naţional feminin de judo, prima medaliată olimpică din România la judo, Doina Sava, antrenor al loturilor naţionale de nataţie.

Alocarea fondului de 354.000 lei s-a făcut în urma propunerilor juriilor de sport şi artă, fiind declarate câştigătoare 171 de proiecte prin care obţin finanţare 360 de tineri talentaţi. În domeniul artelor au fost selectate 50 de proiecte (susţinute cu 120.000 de lei), iar la categoria sport au fost alese 103 de proiecte (164.000 de lei). La categoria de vârstă de peste 18 ani – unde sunt invitaţi să se înscrie beneficiarii ediţiilor precedente ale programului, care au împlinit vârsta majoratului – suma totală de 70.000 lei a fost împărţită între 18 proiecte.

În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor, un solicitant poate să obţină finanţare în valoare maximă de 10.000 de lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziţiona echipamente şi materiale. Din finanţarea totală a ediţiei a 11-a, 164.000 lei sunt destinaţi sportului, 120.000 lei domeniului artelor şi 70.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani. În cei 11 ani ai programului, au fost acordate finanţări de 2.871.000 lei, pentru 1.848 de tineri sportivi şi artişti.

MOL-oina-TALENTE-RO

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0